Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

On mulla bootsit ja mä soitan kitaraa

A walker's dreamTällä viikolla jokainen blogi voi olla kenkäblogi ainakin yhden merkinnän verran, kun viikonloppuvitosessa paneudutaan jalkineasioihin.

1. Missä vaiheessa kevättä voi siirtyä käyttämään kevät/kesäkenkiä talvikenkien sijaan?
Periaatteessa silloin, kun lunta ei enää mene kenkiin. Tarkoittaa sitä, että kesäkengät ovat yleisesti ottaen matalavartiset, kun taas talvipopoissa on vartta, joka suojaa lumelta ja lämmittää nilkkoja. Nk. välikausikengät ovat vedenpitävät ja varrelliset loskasäitä silmällä pitäen, mutta niissä ei ole lämpövuorausta.

2. Mitkä ovat hyvien kenkien tunnusmerkit?
Ehdoton ykköskriteeri on se, että kengillä on pystyttävä kävelemään kunnolla pitkiäkin matkoja. Hyviä kenkiä ei edes huomaa, ne eivät siis kiristä, purista, hierrä tai hankaa. Hyvissä kengissä askel on kevyt ja matkanteko sujuu kuin tanssi.

3. Minkälaiset kengät ostit viimeksi ja milloin?
Tuhlasin verrattain suuren summan rahaa kuvassa näkyviin goretex-ihanuuksiin, jotka ovat jalassa puhdasta unelmaa.

4. Huollatko kenkiäsi (pesu, lankkaus, kiillotus, harjaus)?
Huonosti. Hankin mieluummin sellaisia kenkiä, jotka eivät kaipaa alituista puunaamista. Mutta mokkakengät harjaan kyllä, ja ravat putsaan kaikista jalkineista.

5. Minkälaiset ovat lempikenkäsi? Malli, merkki, väri?
Tällä hetkellä ne ovat Haglöfsin Trail Low Q -merkkiset, punaiset retkeilyjalkineet. Mutta yleisesti ottaen mitkä tahansa, joilla on hyvä kävellä ja matka taittuu ilman kivistystä. Kenkien suhteen käytännöllisyys ja mukavuus tulevat ennen muita ominaisuuksia – mistä voikin päätellä, ettei meikäläistä näe kovin usein korkokengissä tepastelemassa. Kesälläkin luotan urheilusandaaleihin.

4 Comments

  1. -t

    Mä oon koko talven vedellyt ruskeilla Trail loweilla, ilman qta. Ei ole muita tullut edes kaivattua, vaikka matalat ovatkin. Vähän harmittaa, kun rispaavat nuo nailon(?)osat sivuilla, ihan halvat kun eivät tosiaan popot olleet. Noi punaiset on kyllä hienot…

  2. Marjut

    Tämä oli rakkautta ensi silmäyksellä – mukavaa että löytyy toinenkin uskovainen! :-) Ikinä ennen mulla ei ole ollut kenkiä, joita ei tarvitse ajaa sisään, vaan jotka istuvat jalkoihin heti kuin olisivat olleet niissä aina. Talvisin mulla on käytössä jotkut Karhun superkengät, joille oli ostaessa jopa parin vuoden takuu. Eikä ole niin kovaa pakkasta ollut, että olisi varpaita palellut. Joihinkin asioihin elämässä kannattaa panostaa!

  3. Ari

    Matkalla muuttanut kuosejaan? Pirteän näköinen tulee ensimmäiseksi mieleen.

  4. Marjut

    Juu, johan tässä kohta viikon päivät…

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑