Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kaikki mulle heti tänne nyt

Paremman käytettävyyden nimissä (ja ilmeisesti tekemisen puutteessa) tehdään mitä moninaisimpia asioita. Chris McEvoy on joutessaan pistänyt Googlen uusiksi periaatteenaan tuoda heti aloitussivulla käyttäjän näkösälle kaikki Googlen tarjoamat erilaiset hakutavat ja palvelut. Tuloksena on Simply Google.

Heti kun alkujärkytyksestä on selvinnyt, alkaa päässä raksuttaa. Hetkinen, eihän tämä olekaan niin kamala kuin ensivilkaisulla luuli. Vaikka Simply Google on kieli poskessa tehty ja vaikka se rikkoo hakukoneisiin liitettyjä, opittuja konventioita, on siinä paljon hyvääkin. Yli puolet sivulla esitetyistä palveluista on sellaisia, joiden olemassaolosta en edes tiennyt, niin etevästi ne on oikeassa Googlessa piilotettu. Erikoishaun suorittaakseen ei tarvitse klikata yhtään ylimääräistä kertaa, kun kaikki mahdollisuudet ovat heti näkösällä. Ulkoasu on tietenkin varsin raaka, mutta se on vain kosmeettinen kysymys. Voisikohan tämänkaltainen kaikki heti esillä -esitystapa yleistyä hakupalveluissa, ottaisivatko ihmiset sen omakseen?

5 Comments

  1. -t

    Etenkin tykkäsin tuosta mentalplexistä :-D Vihdoinkin jotakin, joka yhteensopii minun intuitiivisuuteni kanssa! Vakavasti puhuen, miksei. Mun ymmärtääkseni vähempi ja vähempi kaivataan blingblingiä ja enempi asiaa. Ainakin mää.

  2. Marjut

    No, tässä sitä asiaa on ainakin riittämiin! Mutta mitä luulet, kun Google on luonut aloitussivullaan eräänlaisen trendin äärimmäisestä yksinkertaisuudesta, niin toimisiko se, että kaikki kortit ovat heti tiskillä? Siihenhän pyritään monissa portaaleissa, joissa on hyvinkin perusteltua, että käyttäjä tietää mahdollisuutensa. Googlessakin (ja monissa muissa hakukoneissa) mahdollisuuksia on vaikka millä mitalla, mutta niistä ei joko tiedä, tai niitä ei löydä. Sikäli onkin mielenkiintoista, kuinka hakukoneissa pelataan tavallaan eri säännöillä, vaikka palveluvalikoima on jo portaalimaisen laaja.

  3. -t

    Jos järjellä (!) ajattelee, niin siihen suuntaanhan kannattaisi lähteä muidenkin: ei käyttäjä halua seilata sivustoilla etsimässä, miten ja mitä voisi etsiä, vaan löytämässä. Kilpailuvalttihan se on, että kirjaimellisesti wysiwyg :-) (Jos nyt ymmärsin, mitä ajoit takaa?)

  4. Marjut

    Ymmärsitpä hyvinkin. :-) Sikäli tuo Simply Google voi hyvinkin olla maistiainen tulevasta…

  5. Sami O

    uuhh… tämä on ihana sivu. google-maanikkona tämä vaikuttaa oikein näppärältä vaikka onkin hieman puutteellinen. tämä soveltuu varmaankin hardcore-tiedonetsijöille hyvin, 99% pärjää ihan hyvin perusgooglella. mutta jos haluaa ladata kaikki kortit pöytään heti, ne kortit ja niiden sijainti ruudulla kannattaa määritellä itse, netvibes.com on osoittautunut omalla kohdallani mainioksi välineeksi.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑