Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Etsi ja löydä

Amerikkalainen tutkimus kertoo, että hakukoneiden käyttäjät odottavat löytävänsä kolmen ensimmäisen hakutulossivun joukosta sen, mitä olivat hakemassa, minkä jälkeen joko hakutermiä tai -konetta vaihdetaan. Itse asiassa jopa yli 60% käyttäjistä klikkaa linkkiä ensimmäisellä tulossivulla, mikä tarkoittaa sitä, että hyvä löydettävyys on ensisijaisen tärkeää: ”It’s time that companies that are refreshing, re-designing, or launching a new website start with the end in mind. If no one can find it, no one will use it.”

Kuinka löydettävyyttä voi parantaa? Oikeaoppisella merkkauksella, saavutettavuuden huomioimisella, loogisella rakenteella, laadukkaalla sisällöllä, kehysten välttämisellä. Hyvän web-suunnittelun periaatteita noudattamalla, toisin sanoen.

Aiheeseen läheisesti liittyvää:
Secret Benefits of Search Engine Optimisation: Increased Usability
High Accessibility Is Effective Search Engine Optimization

4 Comments

  1. PA

    Aihetta sivuten.. kuinka minusta tuntuu, että Blogger-blogit löytyvät Googlella paljon helpommin kuin muut?

  2. Marjut

    Bloggerissa käsittääkseni on automaattisesti asetukset ja merkinnät kohdillaan – ennen kuin käyttäjät sitten räpläävät niitä itse? Mutta noin yleisesti ottaen minusta tuntuu, että *blogit* löytyvät monesti helpommin kuin itse etsitty asia.

  3. PA

    En ole perehtynyt, onko oletus WordPressissä jotain pielessä, mutta ihan näppituntumalla Blogger-blogini alkoi löytyä paljon nopsemmin ja laajemmin Googlella kuin WordPress-pohjainen.

    Totta on, että blogit löytyvät paljon paremmin kuin oikeammat uutiset. Yksi syy varmaan se, että lehdet tykkäävät hävittää arkistonsa tai lukita ne maksullisiksi, mutta blogeilla koko aineisto säilyy saatavilla. Ja onhan tuo keskinäinenn linkityskin kohtuullisen vilkasta. Suorastaan säälittävät monet ihan vakavan asian perässä minunkin blogiini päätyneet seikkalijat…

  4. Petja Jäppinen

    Blogger ei huolinut minua loppujen lopuksikaan sisään.
    Lisäksi omalla serverilla oleva saitti vastaa paremmin neuroottista luontoani.

    Ja saavutettavuuteni on tyydyttävä. Niillä hakusanoilla joilla haluan tulla löydetyksi, olen kärkipäässä liki kaikilla.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑