Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Palautetaan käyttökelvottomana

Tutkimus kertoo, että puolet kuluttajien tekemistä tuotepalautuksista johtuu siitä, että tuotteet ovat liian vaikeita käyttää (sama uutinen suomeksi). Käyttäjien mielestä vialliset tuotteet ovat tosiasiassa kuitenkin täysin käyttökelpoisia, ja valituksia huonosta muotoilusta pidetään lähinnä riesana, joka on helppoa sivuuttaa. Luonnollisesti tuotekehittäjät ovat olleet ihmeissään päästyään todistamaan käyttäjäparkojen kamppailua suunnittelemiensa tuotteiden kanssa. Sillä lailla!

Huomioimisen arvoista on, että palautetut tuotteet ovat sellaisia, joiden käyttäminen ei ole onnistunut alkuunkaan. Veikkaisin, että aika monesta kotitaloudesta löytyy useampikin aparaatti, jonka käyttö on vaikeaa, muttei mahdotonta, ja joita siksi kiltisti käytetään. Muutenhan valmistajat olisivat jo saaneet mm. videonauhureita palautuksina rekkalavoittain.

Uutinen ei kerro sitä, kuinka paljon tällainen käyttäjien tarpeiden sivuuttaminen yrityksille maksaa, mutta ihan maalaisjärjellä ajatellen summa on varmasti melkoinen. Olisikohan halvempaa huomioida käyttäjät alusta alkaen?

Tai sitten voisi vain suosiolla luottaa vähän rumempiin tuotteisiin, ne kun kuulemma toimivat paremmin.

2 Comments

  1. Lauri

    Kuningaskuluttaja kertoi, että iso osa kierrätyskeskukseen päätyneistä tulostimista on toimintakuntoisia. Muste on vain loppunut.

  2. Marjut

    Kuvaavaa! No, en minäkään osaa sitä mustekasettia vaihtaa.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑