Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Muotia, mobiileja, avokonttorielämää

Viikonlopun aikana on tullut lueskeltua artikkeli jos toinenkin.

Kännykkä on muuttanut ihmisten välistä kanssakäymistä ja sosiaalisia sääntöjä, mutta niin tekee myös langaton yhteys: Wi-fi set to re-wire social rules. ”The divide that separates people from their online lives will utterly disappear. Instead of leaving behind all those net-based friends and activities when you walk out of your front door, you will be able to take them with you.”

Saavutettavuuteen liittyy monenlaisia harhaluuloja ja jopa väärinymmärryksiä. 5 Common Misconceptions about Web Accessibility esittelee niistä viisi. Oikaistaan tässä yksi: saavutettavuus ei ole kaneli, jota ripotellaan valmiin puuron päälle, vaan maito, johon puuro keitetään.

Vähintään yhtä tärkeää kuin tuntea jokin brändi nimeltä, on tuntea tuote myös ulkonäkönsä ja käyttöominaisuuksiensa puolesta. Motorolan johtaja valottaa prosessia, joka tekee Motorolan tuotteista tunnistettavia – ja haluttavia: Weaving Design into Motorola’s Fabric. ”So, I don’t see the customer experience as a vast amount of things. It’s about how you feel about your device; it’s about the physical piece; it’s about the software in your fist; it’s about the connectivity to services. These things make up the whole experience, and the desirability of the physical device is a big piece of that.”

Kaikenlaiset mukana kannettavat laitteet ovat saaneet muotisuunnittelijat ymmälleen. Oscar-gaalassakin nähtiin taskuilla varustettuja iltapukuja, mutta mihin voi tavallinen Matti Meikäläinen iPodinsa luontevasti sujauttaa? Haute Pockets kertoo siitä, kuinka muodin on joskus seurattava käyttäjiä, eikä päinvastoin.

Avokonttoreissa leipäänsä ansaitsevat ovat saaneet kokea kuutioiden riemun nahoissaan jo yli 30 vuotta, eikä loppua näy. Edes alkuperäinen suunnittelija ei ole enää ihan varma siitä, kuinka hyvä idea oli istuttaa ihmiset niihin: Cubicles: The great mistake. Jos tuntuu siltä, ettei mikään ole vuosien saatossa muuttunut, kannattaa katsastaa artikkelin yhteydessä oleva kuvagalleria. Kuutioissakin on näemmä omat trendinsä!

7 Comments

  1. PA

    CeBITissä tuli vastaan aasialaisvalmistaja VK, jonka puhelin näytti aivan Morotolan SLVR-mallilta.

  2. Marjut

    Kas? Odotan pitkää kuvitettua raporttia!

  3. PA

    Raporttia on tulossa, mutta valitettavasti olin liikkeellä ilman kameraa, joten pitää toivoa, että matkakavereiden korteille on tallentunut jotain kiinnostavaa.

    [minulla ei ollut sydäntä jättää matkalaukkuani Berliiniin, niin jätin vain kamerani]

  4. PA

    Sun äitis kommentoi hiljattain, että täällä oli ongelmia kommenttisysteemin kanssa.

    Minulla ovat tulleet läpi, mutta kovin hitaasti tämä toimii jostain syystä. Lähetä-napin painamisen jälkeen kuluu kevyesti kymmenen sekuntia ennen kuin mitään tapahtuu.

    Vielä kuin kommentti-ikkunasta on menty piilottamaan tilapalkki, jää täysin arvailujen varaan, onko jotain tapahtumassa vai ei…

  5. Marjut

    Äidin kommenttiongelmat johtuivat varmaan siitä, että aikaraja oli jo kulunut umpeen: niitä viikkoa vanhempia juttuja kun ei voi enää kommentoida. Hitaus sen sijaan on palveluntarjoajan ihkaoma feature, jolle en valitettavasti voi mitään. :-/ Tilapalkki kyllä näkyy ainakin minulla, onkos tämä jokin selainkohtainen juttu?

  6. Jere Majava

    Hmm, hassua, että noilla CFIT:n sivuilla Firefoxin kanssa surffaillessa layout repsottaa niin, että navigaatiot vyöryvät tekstin päälle. Se kaneli on nyt sitten vissiin unohdettu kokonaan…

  7. Marjut

    Ai? Ei mulla ainakaan ole moista ongelmaa. Onpa outoa.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑