Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Melkein hereillä

Viimeistä kertaa unessa viikonloppuvitosen verran. Kevätväsymyskö se jo vaivaa?

1. Moneltako heräät?
Tähän olen vastannut ennenkin, mutta järkytetään nyt taas ihmisiä kertomalla, että aamusta riippuen klo 3-5 välillä.

2. Yksi, kaksi vai useampi herätyskello? Kello, kelloradio, kännykkä tai ehkä jopa kukko? Vai heräätkö sisäisen kellon herättämänä?
Herätyskello on, ihan perinteinen teini-iästä saakka palvellut patterimalli, mutta käytännössä se ei koskaan ehdi soida. Sisäinen kello herättää, halusin tai en.

3. Onko sinun helppo herätä? Pomppaatko heti pystyyn vai tykkäätkö torkkutoiminnosta?
Mulla ei edes ole torkkutoimintoa, ei myöskään sisäänrakennettuna.

4. Millainen olet aamuisin? Huonotuulinen ja hiljainen vai aktiivinen ja puhelias?
Aktiivinen, huonotuulinen ja hiljainen aina siihen saakka, kunnes olen saanut lehden luettua, aamupalan syötyä ja ekan kupin kahvia käteen. Olen erittäin huono jakamaan aamujani, ja vielä huonompi, jos lehti on jostain syystä myöhässä.

5. Mitä heräämisen jälkeen: kahvi ja aamun lehti, suihku ja kuteet niskaan vai ehkä koiran ulkoiluttaminen tai salilla käynti?
Sängystä ylös, teevesi kiehumaan, suihkuun, aamupalalle (jota nautitaan pitkään ja hartaasti lehteä lukien), naamari, peruukki ja vaatteet päälle, sängyn petaus ja menoks eli töihin. Jos aikaa jää, niin saatan lukaista meilitkin ennen lähtöä.

Onpa ihana auringonpaiste. Se on kuulkaa viikonloppu!

6 Comments

  1. PA

    ”Sängystä ylös, teevesi kiehumaan, suihkuun, aamupalalle, naamari ja peruukki päälle ja menoks eli töihin. Jos aikaa jää, niin saatan lukaista meilitkin ennen lähtöä.”

    Vau, minä en saisi näihin askareihin kulumaan aivan neljää tuntia (oletus: herätys neljältä, töihin kello kahdeksan, työmatka olematon).

  2. Marjut

    No mutta, minähän olenkin töissä jo kuudelta. Ja pääkaupunkiseudulla asuessa työmatkakaan ei ole ihan olematon. Do the math!

  3. Nikke

    ”huonotuulinen ja hiljainen […] kunnes olen saanut […] ekan kupin kahvia käteen.”

    ”Sängystä ylös, teevesi kiehumaan…”

    Pitääkö tämä nyt sitten tulkita niin että olet huonotuulinen ja hiljainen aina työpaikalle saakka, ja nautit siellä ensimmäisen kupin kahvia. Vai että jätät tahallaan kahvin pois ja olet pahantuulinen koko päivän?-)

  4. Marjut

    Jep, ekat kahvit juon vasta töissä. Mutta onnekseni olen siellä yleensä ensimmäisenä, eikä huonotuulisuudesta niin ollen ole vaaraa muille! Kahvittomuudesta johtuva huonotuulisuus ilmenee onneksi ”vain” vähäpuheisuutena ja lyhytsanaisuutena, enkä siksi esimerkiksi pure bussikuskia matkalla. Mutta tahallaan ei kahvia voi olla juomatta ellei ole kamala vatsatauti, sen verran olen siihen koukussa.

  5. pni

    1. Riippuu päivästä. Arkisin yritän herätä siinä hiukan ennen seitsemää ja viikonlopuisin yritän olla nukkumatta yli puolen päivän.

    2. Kännykkä ja kelloradio. Radio Helsinki. Minulla tuo sisäinen kello ei oikein toimi herättäjänä. Ei luotettavasti ainakaan.

    3. Torkku käytössä. Herään hitaasti.

    4. Väsynyt, hiljainen. Pöpperössä, mutta en huonotuulinen. Yleensä. Aamut ovat yksilöllisiä.

    5. Arkiaamuisin suihkuun, kuteet niskaan ja töihin. Viikonlopuisin aamukahvi ja blogilista ja/tai uutiset tai Kukkulan kuningas.

  6. Marjut

    Ai, tulit sitten tänne vastaamaan. :-) Tervetuloa!

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑