Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Korkki auki

tiskiainepulloTämä näky kohtaa monia keittiössä toimivia: astianpesuainepullo korkki auki.

Vaikka oma suhtautumiseni avonaisiksi jätettyihin pesuainepulloihin onkin vuosien myötä lientynyt niin, että sellaisen saattaa tavata jopa omasta keittiöstäni, pääsääntöisesti ne aiheuttavat ärtymystä. Kun korkin jättää auki, voi olla varma, että löytää pesuaineklähmää paakkuuntuneena purkin suulla ja purkin kyljissä – klähmää niin, että korkkia ei saa kiinni vaikka joskus haluaisikin. Kädetkin ovat purkin käsittelyn jäljiltä tahmassa, vaikka astioista ennen pitkää puhtaita tuleekin. Astianpesuainepullojen käytössä jos missä toteutuu usein laki siitä, että jos korkin voi jättää auki, se jää auki.

Astianpesuainepullojen suunnittelussa olisi siis innovoinnin paikka. Korkit voisi suunnitella automaattisesti sulkeutuviksi, tai vielä parempaa: sellaisiksi, ettei niitä edes tarvitse koskaan avata. Ne harvat näkemäni korkittomat pullot, joissa suutinosa nyppäistään yläasentoon, ovat ennen pitkää ihan yhtä sotkussa kuin korkillisetkin mallit. Mutta mikä on sen kätevämpi keksintö kuin pumppusaippuapullo, joka on aina siisti, ja aina yhtä aikaa auki ja kiinni. Astianpesuainepulloon sopisi vähän pidempi nokka ja vähän tukevampi pumppu, mutta periaate olisi kuitenkin sama. Kauppojen hyllyiltä en kuitenkaan ole näitä löytänyt. Jos joku on, niin vinkittäköön.

Kustannuspaikalla ongelma on ratkaistu kustannustehokkaasti laittamalla laimennettu pesuliuos suihkepulloon, josta sitä on kätevää annostella suoraan kohteeseen. Toimivaa, riittoisaa ja siistiä. Voisin tietysti tehdä kotioloissa saman tempun, mutta kuluttajana sitä toivoisi, että tuote löytyisi valmiina suoraan marketista.

On myös muita korkkeja ja kohteita, jotka voisi joskus automaattisesti sulkea. Mutta se on kokonaan toinen tarina se.

5 Comments

  1. Stello

    Mua taas ärsyttää, jos joku on sulkenut sen korkin =) (Meillä on muuten samaa tiskiainetta.. *triviaa*)

    Mä tiskaan meillä useimmiten, ja mun jäljiltä pullo ja korkki ovat aina puhtaita – ja korkki auki. Anoppikaan ei yleisestä sotkuisuudestaan huolimatta jätä tiskiainepulloa tahmaiseksi, mutta sulkee korkin ja jättää koko korkkisysteemin mönjäiseksi.. Inhottavaa alkaa sitä sitten putsata ennenkuin voi keskittyä seuraavaan tiskierään!

  2. -t

    Eipä ole tavattu, paitsi näissä kotiesittelyjen kautta myytävissä, joista pyrin periaatteellisista syistä pysymään mahd. kaukana. Sen sijaan monet keittiövalmistajat ovat huomanneet tarpeen ja tiskipöytään upotettua pesuainesäiliötä spruutalla löytyy. (Meillä turakoidaan aines vanhaan pumppupulloon silloin, kun jaksetaan eli harvoin. Ja korkin pitää olla kiinni.)

  3. pni

    Mulla on korkki aina auki. Voisikohan niissä olla samantyyppisiä korkkeja kuin Heinizin korkkialaspäin(tm) pulloissa?

  4. Marjut

    Mie vähän luulen, että siinäkin tulisi se klähmäongelma vastaan. Koin tänä aamuna karvaasti, vai pitäisikö sanoa tahmeasti sen, että korkkialasmalli ei toimi hunajapulloissa: viimeisiä liruja ei saa ulos sitten millään, ja sitten kun reippaammin puristaa, niin koko korkkiosa poksahtaa irti. Sitten kyllä hunajaa olikin joka paikassa, hiukan myös teemukissa. Sitä ennen koko purkin suuosa jo uiskenteli hunajassa, mikä teki sen säilyttämisestä kohtuullisen haasteellista. Uh.

  5. Lauri

    Peesaan Pni:tä, korkki aina auki. Myös astianpesuainepullon.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑