Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kaunis, kalliimpi, käytettävämpi

Rumat ne vaatteilla koreilee, sanotaan, mutta niinpä vain tylsemmätkin arkipäivän tarvikkeet käyvät paremmin kaupaksi, kun niihin lisätään vähän glitteriä ja glamouria – tietokoneista, kannettavista soittimista ja muusta sälästä nyt puhumattakaan. Enää ei riitä, että tiskiaine räjäyttää lian pois, vaan pullonkin on näytettävä siltä, että sitä kehtaa pitää näytillä altaan reunalla, kerrotaan Making Necessities Stylish and Getting a Higher Price -artikkelissa: ”Shoppers want objects that not only look cool, but that also speak to them. […] While these heavily designed versions of everyday items are easy to spot, defining them is another matter. Experts say well-designed products are heavy on ergonomic comfort and light on superfluous, or purely decorative, detail. But there is also a more elusive quality that some refer to as the ’Wow’ effect.”

Kysehän on myös siitä, mistä Don Norman on jo jonkin aikaa puhunut: esteettisesti miellyttävä tuote tuntuu myös olevan käytettävyydeltään ja toiminnoiltaan parempi. Normanin ajatuksia referoi ansiokkaasti PA Kauneus on rumaa, sanot -merkinnässään. Juuri uuteen, ihanaisen turkoosiin vessaharjaan sijoittaneena voin todistaa väitteen oikeaksi. Sitä paitsi yksi elämäni hienoimmista hetkistä teknologian kuluttajana oli, kun sain vihdoin harmaan pöntön pois nurkasta hurisemasta, ja sen tilalle linjakkaan kannettavan kaunottareni.

2 Comments

  1. Lauri

    Voin yhtyä sanomaan. Paremmat näköiset tuotteet vain näyttävät paremmilta, niin pöntön vierellä, tiskipöydällä kuin takanreunuksellakin.

    Nim. tiskiharja, juuresharja, tiskirätti ja astianpesuaine samanvärisiä. Ja sointuvat tietenkin keittiön seinien väriin.

    Nyt voin hakeutua hoitoon.

  2. Marjut

    Mullakin on keittiön väreihin sointuva tarpeisto aina kahvinkeitintä myöten. :-) Hakeudutaan hoitoon kimpassa samantien!

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑