Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Apuvälineen käytettävyys: JarKey

JarKeyViistolta pinnalta löytyi pyhäpäivän ratoksi alunperin Jenni-Juulian laatima apuvälineiden käytettävyyskysely, johon on ilman muuta otettava osaa. Olinkin jo odottanut mahdollisuutta päästä esittelemään lempiesineeni – ja ihan yhtä innolla odotan muiden esittelevän omansa!


Homma menee näin:

Valitse arkisesta elämästäsi apuväline tai elämää helpottava tuote, jota käytät paljon ja vastaa seuraaviin kysymyksiin:

1. Toimiiko X tehokkaasti sille tarkoitetussa tehtävässä? Jos ei, niin mikä mättää?
2. Onko X riittävän kestävä tarkoitukseensa ja voiko sitä huoltaa tarvittaessa? Jos ei niin miksi?
3. Onko X mielestäsi kaunis, miellyttävä ja muunneltava? Mitä siinä muuttaisit parantaaksesi tuotteen visuaalista ilmettä?
4. Onko X:llä sinulle symbolimerkitystä ja mitä se sinusta viestii ympäristölle?
5. Onko X:llä ympäristövaikutuksia, joihin haluaisit vaikuttaa? Miten?
6. Onko X turvallinen ja kustannustehokas käyttöä ajatellen?

Kiitos vastauksista! Kun otat meemin vastaan, ilmoita siitä J-J:n kommentteihin, jotta hän voi löytää vastaukset ja tehdä niistä koosteen!

Ja tässä vastaukset – X on JarKey, näpsäkkä purkinavausapulainen:

JarKey1. JarKey on tehtävässään tehokas kuin mikä, eikä vaadi käyttäjältään edes kovin kummoisia käsivoimia, toisin kuin muut kokeilemani purkkien avaamiskapineet. Siinä ei mätä mikään muu kuin se, etten ole löytänyt kaupoista niitä lisää voidakseni lahjoa muita kanssatovereita, jotka eivät halua katkaista verisuonta päästä purkkeja avatessa.

2. JarKey kestää, eikä tarvitse muuta huoltoa kuin ehkä pesun. Käytännössä sen kenties pystyisi katkaisemaan, mutta en ihan heti osaa kuvitella miten.

3. Minusta se on sopiva juuri sellaisena kuin se on aina punaista väriään myöten. Sopii käteeni kuin valettu, eikä kaipaa muuntelua. Ainoa minkä siitä voisi poistaa on firman mainoslogo, mutta sekin on pieni paha, jonka kestää.

4. JarKeyssä ei ole mitään ylimääräisiä merkityksiä, tai jos onkin, niin en niistä tiedä, saati välitä.

5. Ympäristövaikutuksiakaan sillä ei ole, ellei se jostain syystä joudu luontoon. Muovi kun ei ihan hevillä maadu. Mutta se ei kuluta energiaa, ei edes käyttäjältään. Voisin kuvitella JarKeyn kestävän ikuisuuden, ellen hukkaa sitä ensin.

6. Turvallisempaa ei voisi olla: ei teräviä tai irtoavia osia, ei vaadi sähköä toimiakseen. Kustannustehokaskin se on, etenkin kun ottaa huomioon, että olen saanut sen lahjaksi. Mutta eivät ne uutenakaan kovin montaa euroa maksa – jos niitä siis jostain saisi.

5 Comments

  1. Veera

    Mutta miten se toimii ja tekee työnsä?

  2. Marjut

    Sillä siis päästetään ilmat purkista naksauttamalla kevyesti kantta, jolloin kannen voi kiertää helposti auki. Ylemmästä kuvasta saa ehkä jonkinlaisen käsityksen siitä, miten homma toimii: avaimen ”alahammas” sijoitetaan kannen alareunan alle ja nostetaan avainta ylöspäin. Ja siinä se. Pitäis tehdä opetusvideo. :-)

  3. Helen

    Eikö noita saa mistään? Ihan oikeesti tarvisin tollaisen, en meinaa nykyisin saada purkkeja auki millään. Tiedä sitten onko voimat vähentyneet vai purkkien kannet tiivistyneet.

  4. Marjut

    En ole nähnyt niitä missään, vaikka yhdessä vaiheessa oikein hakemalla hain – ei ollut edes Stockmannilla, jossa nyt yleensä muuten on kaikkea mitä ei tarvitsisikaan. Jostain ei-kotimaisesta nettikaupasta kyllä saa tilattua.

  5. Eemeli

    Aika monet kruunukorkinavaajatkin (ne mallit, joita painetaan eikä nosteta) toimivat tuohon tarkoitukseen. Esimerkiksi Alkosta saatava tarjoilijan avaaja muistaakseni opastaa siihen jopa käyttöohjeessaan: avaaja pystyasentoon, ”hammas” purkin reunan alle ja pop.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑