Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Yhteen

Runebergin päivä oli jo eilen, mutta naamioiden takaa on tarjolla aiheeseen liittyvää, tärkeää asiaa: Avautumista bliniviikoista. ”Ei aina voi tietää. Ei aina voi osata. Jokainen tekee joskus kömmähdyksiä. Minä opiskelin suomea yliopistossa kuusi vuotta ja silti teen kielivirheitä tuon tuostakin. Mutta minua risoo niin maan hemmetisti se, että nykyään ei osata edes kaikkein yksinkertaisimpia yhdyssanoja.”

Just!

Lisäys: lue myös kommentit.

7 Comments

  1. Veera

    Amen.

    Kutsukaa minua ahdasmieliseksi tosikoksi, mutta turha on yrittää tehdä vaikutusta deitti-ilmoituksella (tai työpaikkahakemuksella, sen puolesta), jossa kehuu olevansa fiksu ja kertovansa sen jälkeen työskentelevänsä parhaillaan ”vaativissa asiantuntija tehtävissä btb sektorilla ja hakevansa uusia kehitys haasteita”.

  2. Outi

    Kas kun ei asiantuntia tehtävissä :D Tuollainen heppu voisi ottaa uudeksi kehityshaasteekseen peruskieliopin opettelun.

  3. Marjut

    Mites muuten, Outi, opettaja kun olet, onnistuu nk. vanhemmalla iällä suomen kieliopin pänttääminen, jos se on peruskoulussa jäänyt heikkoihin kantimiin? Voiko työikäinen edes opetella missään omaa äidinkieltään?

  4. Lauri

    Helsingin rautatieasema-aukion toisella reunalla on ravitsemusliike nimeltä Baarikärpänen. Muutama vuosi sitten, ilmeisesti baarin avajaisten tai sen uudelleenimeämisen yhteydessä, näin nimen kirjoitettuna erikseen, Baari Kärpänen. Ajattelin tuolloin: ei kukaan voi tehdä tuollaista yhdyssanavirhettä. Tuon täytyy olla tarkoitettua.

    Seuraavana päivänä valomainoksessa luki Baarikärpänen.

    Sometimes it is too painful not to have a camera.

  5. Emil Virkki

    Olen suunnitellut perustavani ”parhaat yhdyssanavirheet”-nettisivuston. Nimeksi tulisi ”yhdyssanavirhe Galleria”.

  6. Marjut

    Emil, tuo olis aika hyvä! Jos se vielä olisi sellainen, jonne halukkaat saisivat lähettää pahimmat löytämänsä mokat, ja vielä mahdollisesti kuvallisen todisteen kanssa…

  7. Miira

    Joo, kuvatodiste olisi paras :-)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑