Kauran huhuilu kauniimpien apuvälineiden perään ei olisi voinut sattua sopivampaan saumaan – tarve on mitä ilmeisimmin kuultu ja tiedostettu. Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry järjestää tänä vuonna Unelmien Apuväline -suunnittelukilpailun yhteistyössä Suomen Design for All -verkoston ja Teollisuustaiteen liitto Ornamon kanssa. Kilpailuaikaa on aina marraskuun lopulle saakka.

”Kilpailulla etsitään uudenlaisia apuvälineitä, jotka ovat niin fiksuja ja hyvännäköisiä, että kaikki haluavat sellaisia toimintakyvystä riippumatta. Kilpailu haastaa taiteilijat, muotoilijat, opiskelijat ja apuvälineiden käyttäjät ideoimaan aivan ennennäkemättömiä keksintöjä, jotka muuttavat yleistä suhtautumista apuvälineisiin. Tarkoituksena on murtaa ajattelumalli, jossa apuväline kompensoi vammaisen antisankarin puutteita. Etsimme näkemyksiä tulevaisuudesta, jossa älykkäät apuvälineet mahdollistavat käyttäjilleen supersankareiden himoittuja kykyjä ja erikoistoimintoja.”

Vinkkejä ja inspiraatiota suunnitteluun voi hakea vaikkapa lontoolaisessa Victoria & Albert -museossa vielä vajaan viikon päivät avoinna olevan Hearwear: the future of hearing -näyttelyn sivuilta.