MildebergiusYstävänpäivää ei pääse pakoon minnekään, eikä ole tarviskaan. Itse tosin olen sen koulukunnan kannattaja, jonka mukaan jokainen päivä on ystävänpäivä – jotkut tosin ehkä enemmän kuin toiset.

Joillekin tahoille teknologiasta tuntuu tulleen lähes ihmisten veroinen ystävä. Tiedän montakin ihmistä, jonka kännykkä ei ole koskaan metriä kauempana – kuinka moni ihminen pystyy samaan? Elinikäinen kumppani, ei petä eikä hylkää. Japanissa puhelimia jo pussaillaan; olkoonkin, että kännykkä toimii vain rakkauden välikappaleena. Varautukaa siihen, että näky yleistyy meilläkin. Ai ei vai? No, en minäkään olisi 10 vuotta sitten uskonut joutuv saavani kuulla ruuhkabussissa yksityiskohtaista tilitystä elämän intiimeistä hetkistä. Siihen verrattuna lentosuukkoset ovat leikkiä vain.

Internetiinkin on monella suhde, usein vielä viha-rakkaus-sellainen. Ehkä siksi A List Apartin uusi numero on omistettu kokonaisuudessaan sekä netin vihaamiselle että sen rakastamiselle. Syitä kumpaankin on monia, mutta tänään keskitytään mieluummin jälkimmäiseen. Vaikka näin: ”After all these years, it’s true: I still love the web. 2006 will show that it will always be about the humans: beyond the code, the hype and the acronyms.”

(Kuvassa on helmikuun potretti rakkaasta Mildebergius-kalenteristani, joka on yksi monista, ja samalla yksi, jonka unohdin listata…)