Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Hillolla, kiitos

Laskiainen pulkkamäkineen kuulostaa ihanalta ajatukselta, kun tällaisen työviikon jälkeen tekisi mieli laskea vain ärräpäitä. Viikonloppuvitonen vieköön ajatukseni hohtaville hangille (ja sitten ehkä vilkaisen sitä curlingia, kun olen ymmärtänyt, että tänään on tällä haavaa nk. viimeinen tsäänssi).

1. Oletko menossa mäkeen laskiaisena?
Olisinkin. Mieli tekisi, viitsiminen puuttuu. Enkä edes tiedä pääkaupunkiseudun pulkkamäkiä. Joensuussa menisin mäkeen kirkon taakse ja yrittäisin olla osumatta puuhun. Niinkin on käynyt.

2. Maistuuhan hernekeitto?
Maistuu joka torstai, siihen ei laskiaista tarvita.

3. Mitä laitat hernekeittoosi? Sinappia, hienoksi hakattua raakaa sipulia, kermaa ja/tai jotain muuta?
Hyi olkoon, eihän hernekeittoon sovi sotkea mitään. Jos nyt ihan pakko on, niin sitten ehkä nokare sinappia, mutta pidetään mieluummin keitto keittona. (Huom. joulupuuroonkaan ei laiteta mitään mehukeittoja tai kaneleita.)

4. Ja keiton seuraksi juomana maistuu punssi, piimä, lämmin mehu, vesi tai jokin muu?
Vesi ilman muuta. Kuka ihme vetää hernekeiton kanssa punssia?

5. Entäs laskiaispullat: mantelimassalla vai hillolla?
Näistä pullista on ollut puhetta ennenkin, ja edelleen karjalaistytön on tunnustettava, etten ollut edes kuullut mistään mantelimassapullista ennen muuttamistani länteen ja sitten etelään. Otan siis pullani hillolla, ja vain hillolla, kun kermavaahdot ovat tällä toleranssilla kiellettyjä. Olen tosin kerran saanut vain minua varten soijakermaan tehdyn laskiaispullan, ja ajatus siitä saa vieläkin onnenkyyneleet kihoamaan silmänurkkaan. Niin helppoa se on.

5 Comments

  1. JP

    Olet toinen niistä kahdesta, jotka tunnustavat. Itse törmäsin mantelimassaan ensimmäistä kertaa vuonna -88 tultuani Espooseen, enkä vieläkään ymmärrä miksi niitä niin kehutaan.

  2. Marjut

    No, ei mantelimassakaan pahaa ole, mutta ei se kyllä pullaan kuulu. Pienenä meillä oli tapana syödä pullaa hillon kanssa muutenkin, levittää mansikkahilloa pullaviipaleen päälle. Hillopullaa. Nami. Aikuisena näin yksinkertaiset ilot helposti unohtuvat.

  3. Lauri

    Minäkin söin pienenä pullapitkon viipaleita, mansikkahilloa päällä. Enää en syö. Miksi? En tiedä.

  4. Miss Foxy

    laskiaismäkeä voit laskea Hki:ssä esim. Alppipuistossa ja tietenkin Kaivopuistossa.

    laskemiisiin!

  5. Tuazophia

    Minä muistan kuinka lapsena äitini kertoi mantelimassapullien olevan pahoja. Sen tietysti sitten uskoin, enkä olisi kuvitellutkaan maistavani moisia hirvityksiä. Joskus teininä kaverin luona sitten ihan vahingossa söin sellaisia ja ihastuin ikihyviksi. Parasta on, jos laskiaispullaan saa kuohukermavaahtoa, mantelimassaa ja mansikkahilloa, jossa ei ole sattumia. Slurp! Maidossa en laskiaispullaani osaa uittaa, mutta sen seuraksi käy parhaiten lämmin kaakao. Luulisin, että jos tykkää marsipaanista, pitää myös mantelimassapullista.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑