Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Aikataulujen armoilla

Viikonloppuvitosessa katsellaan kalenteriin. Hmm, sitä on viime aikoina tullut harrastettua varsin usein…

1. Käytätkö sähköistä kalenteria vai paperista? Mitä?
Sekä että. Kännykässä on tiettyjä tapahtumia ylöskirjattuna, samoin työpaikan yhteiskalenterissa, jota Outlookiksi kutsutaan. Ja sitten on vielä rakas Timexini (oi miten ihanalta tuo järjestelmäkalenteri kuulostaakaan!), jossa on melkein koko elämä. Omistin joskus myös Palmin, mutta luovuin siitä vapaaehtoisesti, sillä ei ole Timexin voittanutta käyttömukavuudessa. Inhoan sitä tikulla ruutuun tökkimistä, plus että siihen aikaan Palm oli tietysti kaikissa illanistujaisissa miespuolisten otusten suosikkilelu, vaikka olisin kuinka yrittänyt piilottaa sen veskan pohjalle. Nykyisinhän kännykkä ajaa saman asian.

2. Sähköinen: Käytätkö äänimuistutuksia merkkipäivien ja tärkeiden tapahtumien yhteydessä? Paperinen: Minkäväriset kannet?
Kyllä, käytän äänimuistutuksia sekä tietokoneen että kännykän kalentereissa. Timexissäni on oranssi-harmaat, karheat canvas-kannet.

3. Tunnetko olevasi liian sidottu kalenteriisi vai pystyisitkö elämään ilmankin?
En tunne olevani liian sidottu, sillä pidän kovasti kalentereistani. Loma-aikoina on todistettu, että elämä jatkuu myös ilman.

4. Tuherratko kalenterin täyteen vai kirjailetko vain merkintöjä?
En tuherra enää niin paljon kuin teinari-aikoina, mutta silloin kun elämä on kovasti hektistä, on kalenterin välissä ties minkälaista lippua ja lappua.

5. Unohdatko tapahtumia vaikka ne olisi kirjattu ylös?
Joskus unohdan häpeäkseni ihmisten merkkipäiviä, vaikka yleensä muistan myös ne, joita ei pitäisi. Tänäänkin unohdin onnitella kollegaa nimipäivänä, vaikka se oli vielä aamulla mielessä. Onnittelut, Elina! Mutta muistin kuitenkin laittaa kotimaan ystävänpäiväkortit postiin.

3 Comments

  1. PA

    Voi hitsi, olisiko tänään ollut Elinan nimipäivä. Taitaa olla tekopyhää tähän aikaan päivää.

    Jee, minut on palkitettu!

    Ajattelimme kerran perustaa tilattavan iCal-nimipäiväkalenterin verkkoon, mutta kävi ilmi, että tekijänoikeus niihin on yliopistolla eikä niitä saa naputtaa edes käsineen jaettavaksi ilman maksamista.

  2. Marjut

    Noita nimipäiviä olen ihmetellyt joskus itsekin, kun niitä ei tosiaan verkosta löydy mistään. Koitapa siinä sitten vaikka miettiä lapselle nimeä, jos ei omista paperikalenteria.

    Huomasin muuten unohtaneeni tuosta meemistä kaikki seinä- ym. kalenterit. Kotona niitä on kolme, töissä kaksi, ja pöytäkalenteri vielä siihen päälle. Kuka täällä on organisoitunut…

  3. PA

    Seinäkalenterin tarpeeseen tämä osoite on aika hyvä: http://www.paivyri.fi/

    Siellä on nimipäivätkin.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑