Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Saavutettavuuden juhlavuosi

Vuonna 2002 perustettu EDeAN on eurooppalainen yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on rakentaa tasa-arvoista tietoyhteiskuntaa kaikille ja levittää tietoa esteettömyydestä ja saavutettavuudesta. EDeANissa on kunnioitettava määrä toimijoita: melkein 25 maata ja 160 organisaatiota, jotka kaikki tekevät töitä saavutettavuuden puolesta. Verkoston koordinoinnista vastaa vuoden kerrallaan joku kansallisista koordinaattoreista, ja tänä vuonna vastuuta kantaa kotoisa Stakesimme ja sen alaisuudessa toimiva Design for All -verkosto.

Kuinka tämä sitten näkyy tavalliselle kaduntallaajalle? Ainakin DfA2006-esittelyn mukaan tiedossa on esteettömyyttä ja saavutettavuutta monipuolisesti valottavia tapahtumia, seminaareja, työpajoja ja koulutusta, joiden pitäisi innostaa niin asiantuntijoita kuin suurta yleisöäkin. Toivotaan, että niin myös käy. EDeAN-vetovastuun kunniaksi DfA-verkosto on jo pistänyt pystyyn kolumnisarjan, jossa kommentoidaan eurooppalaisen tietoyhteiskunnan kehitystä. Ensimmäisenä puheenvuoron saa Stakesin pääjohtaja Vappu Taipale, jonka aiheena on My Information Society – Globalise the Finnish Model. Kolumnissa Taipale peräänkuuluttaa globaalia sosiaalipolitiikkaa ja kaikkien menettelytapojen tarkastelua ihmisten tarpeiden näkökulmasta samanarvoisuuden saavuttamiseksi. Kuinka niin pitkälle päästään, se on jo toinen juttu.

2 Comments

  1. perso

    Hm, arvaapa keneltä pyydettiin eilen kommenttia siihen samaan sarjaan. Tuumasin, että jos enklanniksi pitää kirjoittaa ilman rahaa, niin ei tullut kauppoja. Suomeksi kylläkin laitan lähiaikoina menemään sinne heidän sivuille jotain.
    Flattered, yes I am.

  2. Marjut

    No vau. Minä itse asiassa jo toivoinkin, että jotain sanottaisiin myös suomeksi, kun potentiaalisella kohdeyleisöllä ei välttämättä ole alan sanasto vierailla kielillä hallussa. Hyvä että tartut toimeen!

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑