Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Helsingin uudet sanomat

Hesarin verkkopalvelu on uudistunut aina nimeä myöten. Tältä tiedolta ei ole kukaan lehden lukija voinut välttyä, siitä piti huolen aamun lehden koko aukeaman ilmoitus ja vielä varmuudeksi sähköpostiin tullut tiedote. Pakkohan sitä ihmettä oli siis mennä ihastelemaan, niin kuin monet muutkin ovat tehneet. Kari tykkäsi, PA kaipaa blogien pyöreitä kulmia, ja biomi.orgista voi lukea teknisemmän tilityksen. Ns. virallista palautetta varten on perustettu blogi, jonne voi käydä avautumassa, niin kuin monet ovat jo tehneet. Siellä ei päätä silitellä.

Olen verkkohesarin uskollinen vakilukija, joten en edes yritä tavoitella huimaa objektiivisuutta sitä arvioidessani. Vaikka ensivaikutelma uusista sivuista onkin paremman sanan puutteessa valoisa, jyrää moni muu asia sen yli.

Kenellekään ei varmasti tule kovin suurena yllätyksenä, kun jälleen kerran nillitän fonttikoon pienuudesta, sillä kyllä se ainakin minulle on ongelma. Uskokaa nyt jo, ettei luettava kirjasimen koko maksa yhtään sen enempää kuin häviävän pieni, semminkin kun leiska tuntuisi sen kestävän hajoamatta. Viimeistään nyt kannattaa Firefoxin ja rullahiiren käyttäjien opetella näppärä fontin suurennustapa: ctrl pohjaan ja pari pyöräytystä hiiren rullalla. Johan kasvaa. Linkitkin olisi ihan kiva erottaa muun tekstin joukosta, tai ainakin niiden käytössä pitäisi olla jonkinlaista yhdenmukaisuutta. Nyt otsikko voi olla linkki, tai sitten ei; musta tekstikin voi sitä olla, tai jopa koko ingressi. Mutta ei aina.

Vierastan vasemman laidan älyttömän kapeaa navigointipalkkia ja sivun skaalautumattomuutta, enkä oikein ymmärrä miksi taulukkotaittoa yhä itsepintaisesti käytetään. Ilmeisesti ei voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla annettu, niinkö?

Tuoreet uutiset ovat kadonneet näkyvistäni jonnekin sivuston uumeniin – ne ovat se suurin syy, miksi koko verkkopalvelussa ylipäätään käyn. Niitä näköjään kaivataan myös keskustelupalstalla (jonka yksittäiseen viestiin ei voi linkittää). Mainoksille kyllä on annettu tilaa, eikä niitä ole toteutettu kovinkaan nätisti. Mitenkähän oireellista on se, etten Firefox-käyttäjänä pystynyt täyttämään etusivun lukulomakilpailun lomakkeen kenttiä?

Kyllä tätä joutuu pureskelemaan. Nähtäväksi jää, saavatko vanha tapa ja ruostumaton rakkaus edelleen palaamaan sivuille.

8 Comments

  1. Harri Paavola

    Lähdin miettimään onnistuneita sivustopäivityksiä viimeisen vuoden ajalta, eikä mieleeni tullut ainuttakaan.

  2. Tino Rossi

    Nää alkaa olla puolivalmisteita nämä sivut yhä enemmän. Kunhan aikansa adblockilla ja grasemonkeyllä rustaa niin ihan hyvä tulee.

    Tälläsin linkkeihin alleviivauksen ja isomman kirjasimen kaikkialle. Vielä mainokset hiiteen niin jo alkaa olla kohdallaan. Harmi vaan että osan näistä olisin kyllä mieluusti ottanut jo valmiina.

  3. Aki Björklund

    Taulukkotaitto ei ole lainkaan sama asia kuin kiinteälevyinen leiska. Hs.fi:tä ei ole taitettu taulukoin.

    Lukulomakilpailun kentät toimivat ainakin minulla, vaikka kursoria ei tulekaan näkyviin.

  4. Aki Björklund

    Sellainen tarkennus kilpailuun, että klikattuani ensimmäistä kenttää painoin tabia, jonka jälkeen tekstiä alkoi tulla näkyviin. Kursoria ei.

  5. Marjut

    Tämä kilpailun lomakekenttien toimintahan on tietysti tavalliselle käyttäjälle selvää kuin pläkki!

    Ja kyllä minä ainakin sieltä sivun koodista löydän taulukoita paljonkin. Kiinteäksi fiksatun leveyden kanssa sillä ei tekemistä ole, sen tiedän, taisin ilmaista asian epäselvästi.

  6. Pekka Pekkala

    Moi!

    Kokosimme palautteen, jota käytetään muutosten pohjana. Liitän sen nyt tännekin, jos jotakuta kiinnostaa miten reagoimme palautteeseen.

    http://blogit.hs.fi/palaute/?p=3

    Tällä kertaa emme voineet julkaista Beta-versiota, mutta jatkossa yritetään varmasti, niin hyvää palautetta tulee lukijoilta.

  7. Marjut

    No ilman muuta kiinnostaa! Kiitos.

  8. Wespa

    Miten niin tuoreet ovat kadonneet? Klikkaile pääsivulta Uutiset ja halutessasi sieltä vielä Uutiset aikajärjestyksessä, niin johan pelittää. ;)

    http://www.hs.fi/uutiset/tuoreet/aikajarjestys/

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑