Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Elämän sain soimaan

Musiikillisia hajahuomioita kuluneen viikonlopun ajalta:

Uusi Rumba-lehti hehkuttaa Lapkon uusine levyineen olevan ”indiehevin ytimessä”, mutta minun korviini bändi kuulostaa aina vain Placebolta. Ja sehän ei ole heviä nähnytkään. Onkohan Rumban toimituksessa kuunneltu samaa levyä?

YLE jatkaa tänään mainioiden live-taltiointien esityksiä tuomalla ruutuun Provinssirockia vuosilta 86-88. Ohjelmassa on ainakin Sielun Veljet, Peer Günt, Iggy Pop ja Red Hot Chili Peppers! Huutomerkki sallittakoon, sillä Sielun Veljien näkeminen livenä on Tapaus, joka omissa keikkakokemuksissani peittoaa myös Red Hot Chili Peppersin.

Vietin pakkaspäivää katselemalla Madonnan viime vuonna valmistuneen dokumentin I’m Going to Tell You a Secret, joka iski melkein yhtä lujaa kuin viisitoista vuotta sitten ilmestynyt Truth or Dare. Olenkin muuten sujuvasti valehdellut kaikissa niissä kyselyissä, joissa on penätty useimmin näkemääni elokuvaa: se on nimittäin juuri tuo dokumentti, jonka ennätin katsoa takuuvarmasti yli 20 kertaa, kunnes lainasin nauhan tuttavalle, joka nauhoitti epähuomiossa sen päälle pari osaa saksalaista poliisisarjaa. Silloin ei naurattanut. No, kuitenkin. Useimmiten bändien live-esiintymisten ja dokumenttien katselu on perin puisevaa puuhaa (poikkeuksena myös Robbie Williams), mutta Madonnaan en ole kyllästynyt koskaan. Lisäyksenä outouksien listaan vielä se, että vaikka tosielämässä kyynelehdin varsin harvoin, niin television ääressä padot avautuvat. Niin nytkin. Ja että jos yksi ihminen pitäisi mainita, jota ihailen, niin se olisi sitten varmaan rouva Ritchie.

6 Comments

  1. z

    Mulla on nauhalla käsittämättömät tunnit Madonnaa. Videoita, dokkareita, elokuvia. Haastatteluja, making ofeja. Ainoat jutut joista olen luopunut kummemmin välittämättä on kolme leffaa, joissa Madonnalla on rooli. Dick Tracy, Evita ja sit se jonka nimeä en edes muista, äh, eivät vaan muuttuneet säilyttämisen arvoisiksi edes Madonnalla.

  2. Marjut

    Onko sulla myös tuo Truth or Dare? Voisko sitä kopioida? Tuntuu olevan tosi hankalasti saatavana mistään.

  3. z

    Muistaakseni on. Siis se leffa, joka tuli joskus ihan 90-luvun alussa? Onko sulla millaiset kopiointimahdollisuudet?

  4. Marjut

    Joo, just se, toiselta nimeltään In Bed With Madonna. Kopiointimahdollisuudet täällä päässä ovat olemattomat, mutta ehkä jotenkin organisoitavissa (with a little help from my friends…).

  5. z

    Ei o kumminkaan sama friend joka mämmäsi jo kerran saman leffan?

  6. Marjut

    Ei, sen tyypin kanssa en ole enää missään tekemisissä. :-)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑