Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Taapero tekstaa

Enää ei erikoisominaisuuksilla varustettuja puhelimia suunnata vain ikäihmisille, vaan taaperotkin saavat jo osansa: Mobile phone firm launches handset for four-year-olds (saattaa vaatia rekisteröitymisen). Viime viikolla julkaistun nallen muotoisen kännykän kohderyhmänä ovat noin nelivuotiaat. ”Teddyfone uses the most basic mobile phone technology. It has four buttons – one on each paw – to speed-dial four numbers. It also has two panic buttons – one close to each ear – that a child can press in an emergency. The speaker is concealed in the nose. There is no keypad and no screen.”

Teddyfonea markkinoidaan lapsille turvallisena laitteena, jonka ”säteily on kymmenesosa normaalin kännykän säteilystä” (!). Sitä juttu ei kerro, kuinka suuri hinku nelivuotiailla on ollut saada oma puhelin, ja mihin sen ikäiset puhelinta ylipäätään tarvitsevat. Hiukan hämmentää myös valmistajan mainostus puhelimen sisältämästä SOS-painikkeesta: ”If the child feels threatened or in danger, they can press this button, which automatically sends a pre-programmed message to three preprogrammed numbers, and enables one person to listen to what is happening at the child’s end.” Ajatus taaperoikäisestä yksin maailman turuilla vain kännykkä mukanaan on aika karmiva – samaa sarjaa kuin viimeviikkoinen uutinen virtuaalihalauksesta.

4 Comments

  1. Stello

    Virtuaalihalauksen seuraava versio: cyber sex suit? =D

  2. edsel

    Tuosta halausasusta tulee kyllä mieleen The Yes Men: http://www.theyesmen.org/hijinks/tampere/index.shtml

  3. Timo

    Miksei jokunen nelivuotiaskin osaa kännykkää käyttää, jos kerran mm. Linspiren kehitystyöhön palkattu 17-vuotias jannu oli nelivuotiaana aloittanut Basicin koodaamisen (eikä osaa ajaa edelleenkään pyörällä).

    Ehkä sitten saamme lukea uutisista, kuinka perheen talo paloi, kun äiti jätti nelivuotiaan yksin kotiin ja sanoi, että soita jos on hätä.

    Niin, ja minähän olin nelivuotiaana yksin kotona äidin ollessa synnyttämässä ja isän piti mennä töihin. Juoksin sitten alusvaatteisillani isän työpaikalle kun en uskaltanut olla yksin kotona. Ehkä minusta siksi tuli tällainen :P

  4. Lauri

    Paitsi että etähalille löytyy oikeasti käyttökohteita.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑