Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Pyöreitä kulmia, pehmeitä seiniä

Vuoden vaihtumisen tietää olevan lähellä, kun ennustajaeukot ja -ukot valtaavat alaa – myös verkossa. Viime viikolla saimme kuulla, että vuosi 2006 tuo tullessaan mustaa, pyöreitä kulmia, serif-fontteja ja oletuskokona 1024×768-resoluution. Saavutettavuuden ja standardien nousu jatkuu. Web Design and Development Trends for 2006 -ennuste peesaa etenkin pehmeiden muotojen osalta (ovatko ne jossain vaiheessa menneet muodista pois?), mutta lupaa lisäksi myös pastellisävyjä, isompia fontteja, varjostuksia ja liukuvärejä aina läpinäkyvyyteen saakka. Kuulostaapa naiselliselta.

Mutta entä sitten tämä: ”Last, but by no means least, we will see the death of IE5.x and the birth of a new, improved Internet Explorer in the shape of IE7. With improved standards support, numerous bug fixes and native PNG transparency, IE7 will hopefully make all our jobs a lot easier.”

Optimistin puhetta? Sisäpiirin tietoa? Silkkaa fantasiaa? Jää nähtäväksi.

Saaga jatkuu 9.12.: Bold predictions for the savvy designer, 2006 edition. Isot fontit out, mobiili design in.

2 Comments

  1. Lauri

    ”pastellisävyjä, isompia fontteja, varjostuksia ja liukuvärejä aina läpinäkyvyyteen saakka”

    No koska niitä nähdään täällä? :)

  2. Marjut

    Uh, minusta ei tämän pastellimpaa tällä haavaa tule – ennemminkin se aikaisempi ennustus ottaisi tulta alleen. Joku innokas voisikin suunnitella blogiile uuden ulkoasun (vink-vink)…

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑