Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Yhden napin puhelin

No vihdoin: Oulussa kehitetty kännykkä näkövammaisille. Tätä helpompaa puhelinta on vaikea kuvitella: ”Kännykästä saa puheyhteyden yhdellä näppäimellä. Puhelinyhteys numeroon avautuu painamalla laitteen yhtä ja ainutta nappia halutun valon palaessa. Eri numerovaihtoehdot voi tunnistaa myös erilaisista äänimerkeistä.” Tällä erää puhelimeen ei mahdu kuin kolme numeroa kerrallaan, mutta muistipaikkoja on kenties luvassa lisää myöhemmin. Puhelimen valmistajayrityksen, Sonecon, sivuilla Soneco Call Care -laitteesta on kerrottu jo viime helmikuussa, mutta en muista nähneeni siitä missään aikaisemmin mainintaa, vaikka kysyntää luulisi olevan. Lisää tietoja puhelimesta on tarjolla esittelysivulla.

2 Comments

  1. Robin Laurén

    Eikö tämä jo ole sokeiden ihmisten aliarvioimista? Ei niin että minä olisin itse sokea mutta jotenkin tuntuu että tässä on menty käytettävyydessä vähän liian pitkälle.

    (asiasta toiseen, minne on trackback hävinnyt? meinasin kirjoittaa tuosta luurista jonkun rivin ja tuntuisi kohteliaalta viitata sinun kirjoitukesesi)

  2. Marjut

    Hmm, vaikea ajatella asiaa aliarvioimisena – voisin paremminkin kuvitella, että laitteen valmistuksen taustalla kyllä on huolellista tutkimusta ja perusteita ratkaisuille, joihin tuotteessa on päädytty. On kuitenkin olemassa ihmisiä, joilla on ensisijaisesti tarve _soittaa_ puhelimella, ja voisin kuvitella sen tarpeen hoituvan kännykällä mainiosti. Olihan puhelimelle muitakin käyttäjäryhmiä kuin näkövammaiset.

    Trackbackista: sellaista ei tässä blogissa ole koskaan ollutkaan. :-) Kirjoitukseen voi viitata suoraan sen osoitteella, eli tässä tapauksessa https://matkalla.org/archives/2005/11/001134.html

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑