Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Vaalit koneessa

Eipä ollut ihan helppo tuo Maikkarin vaalikone (sitten kun se alkoi toimia, eikä enää ohjannut minua urheilusivuille). Jo pelkkä ohjeistus karsii joutenpäiten presidenttiehdokastaan miettivät: ”Vastaaminen tapahtuu hiirellä klikkaamalla oikealla olevaan vastausalueeseen. Väittämät ovat vasemmalla puolella listassa. Voit muuttaa vastaustasi klikkaamalla väittämää listalta ja sijoittamalla sen uudelleen. Vastaaminen useisiin väittämiin tapahtuu ZEF- nelikentässä. Nelikentän vastausvinkki: Mieti ensin vaakasuunnassa oletko väittämästä samaa vai eri mieltä ja siirrä hiiri oikealle kohdalle. Seuraavaksi siirrä pystysuuntaisesti hiiri siihen kohtaan, kuinka tärkeänä väittämän aihetta pidät ja klikkaa hiiren nappia. Vastauksesi tallentuu ja siirryt automaattisesti seuraavaan kysymykseen. Kun olet vastannut kaikkiin väittämiin, näet välittömästi prosenttilukuna miten yhtämieltä ehdokkaat ovat kanssasi sekä voit verrata mielipiteitä havainnollisesti.”

Minä olisin vain halunnut laittaa rastin ruutuun, enkä miettiä vaakasuunnassa. Ja kuinka hemmetissä mielipiteitä verrataan havainnollisesti? Olenkohan edes vaalikelpoinen?

5 Comments

  1. Timo

    Wlan-tukiasemani otti ja sai jumituskohtauksen juuri kun sain kyselyyn vastattua, joten törmäsin heti ongelmiin (kun aikani olin pähkäillyt sitä miten vastaaminen tapahtuu). Flash-versio kun löysi internetin palattua linjoille vain osan vastauksistani enkä niitä päässyt enää täydentämään enkä päässyt alustakaan aloittamaan. Olisi ilmeisesti pitänyt resetoida cookiet tai jotain. Kokeilin sitten toisella selaimella vain saadakseni tulokseksi kärkipäähän Henrik Laxin (aargh) ja Bjarne Kalliksen (aargh) ja muut parin prosentin sisään perään, eli yhtä tyhjän kanssa koko touhu.

  2. Marjut

    Minäkään en saanut sitä loppuun asti tehtyä, vaan heitin pyyhkeen kehään. Tosin mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin lopputulos olisi kuitenkin ollut Matti Vanhanen… tupla-aargh.

  3. JP

    Yhtämieltä olen siitä, että Pöllölaakson väen pitäisi saada kirjoitus opetusta pika puoliin… Kuinka pöljä muuten pitää olla ihmisen, joka päättää pressaehdokkaansa vaalikoneella?

  4. Tino Rossi

    Kyllä olikin haastava kokemus!

    välillä mietittiin vaaka-akselilla ja välillä nelikentässä, sitten mentiin rastien kautta omiin harrastuksiin, voi hyvät hyssykät!

    Ihan hatusta sanoisin että sadasta keskimääräisestä käyttäjästä ainakin kolmekymmentä olisi kyllä jättänyt pelin kesken jos vapaa-ajallaan tätä olisi tehnyt. Harvoin näkee näin tekniikan ja hienojen mahdollisuuksien ehdoilla tehtyä palvelua, käyttäjät jäivät kyllä junasta totaalisesti!

  5. pni

    Kunnon riskianalyysimeininkiä. Todella sekaista. Tein testin kyllä loppuun asti. Hienoja kysymyksiä (not). Voittaako Suomi jääkiekon MM-kultaa seuraavan presidentin kaudella? Höh. Aika surkea esitys.

    Luulen että ehdokkaat olivat yhtä sekaisin kuin vastaajat.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑