Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Perjantai koneen ääressä

Viime viikolla Ruotsin puolustuspolitiikka ei saanut runosuonta sykkimään, mutta tänään perjantaineloseen voi taas osallistua – tietokoneet ovat kuitenkin huomattavasti tutumpi juttu. [via]

Teema: Tietokoneet

1. Mikä on tällä hetkellä käyttämäsi tietokoneen käyttöjärjestelmä?
MS Windows XP.

2. Suositko läppäreitä vai pöytäkoneita? Miksi?
Riippuu käyttötarkoituksesta ja -tilanteesta. Kumpikin käy, vaikka käyttökoneet ovat tällä hetkellä läppäreitä. Enemmän merkitystä on ergonomialla.

3. Onko sinulla omaa tietokonetta? Kuinkas näin on päässyt käymään?
Löytyy, vaikken sitä aikoinaan olisikaan uskonut. Tietokonetta oli joskus pakko opetella käyttämään, mutta enää en voisi kuvitella elämää sitä ilman.

4. Kuinka usein olet tietokoneen ääressä?
Useammin kuin olisi terveellistä. Harkitsen jo tekeväni ensi vuodeksi uudenvuodenlupauksen: yksi koneeton ilta viikossa. Saisinkohan silloin luettua ne kaikki nurkissa pölyttyvät kirjat?

3 Comments

  1. ainailona

    Todennäköisesti saisit luettua niistä ainakin osan. Kokeilin tätä metodia ja tuntuu käytettävältä;)

  2. Marjut

    Huomasin sen konkreettisesti kesälomareissulla, kun mukana oli sekä kone että kasa kirjoja – lukematta jäivät. Verrattuna edellisvuoteen muutos oli huima, silloin kesälomakuukauteen mahtui kevyesti kymmenen kirjaa. Joululomalla teoria pistetään taas testiin.

  3. Antti

    Samaa mieltä. Niin kiva laite kuin tällainen tietokone on, niin kyllä sen kanssa menee ihan tuhottomasti aikaa ”kaikkeen jännään”, ja lopulta on tietyllä tavalla krapulainen olo kun ei ole muuta kuin tuijottanut ruutua.

    Omalla kohdallani tietokone olisi varmaan paljon parempi työväline, jos siinä ei olisi Internettiä (tai ainakaan selainta). Ei lähtisi ajatus harhailemaan useiden aukinaisten web-sivujen myötä.

    Työkaverini on jopa luopunut kännykästä. Kuvitelkaa, kuinka paljon aikaa jäisi kaikkeen muuhun, jos ei värkkäisi lainkaan näiden ihme-kommunikaatiovälineiden kanssa. Kyseinen kaveri on alkanut taas (varmaan 10 vuoden tauon jälkeen) tekemään mm. biisejä ja muuta luovaa.

    Nimim. ”Liika viestintä tappaa luovuuden?”

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑