Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Pelaa ja opi

Osta, osta! Kaikenkarvaisilla palveluntarjoajilla, operaattoreilla ja laitevalmistajilla olisi kova hinku tuottaa kaiken aikaa uusia vipstaakeja kuluttajien kukkaroita verottamaan, mutta kuten viimeaikaisista tutkimuksista on käynyt ilmi, niin emmehän me käytä niitä entisiäkään. Kamerakin on monessa puhelimessa käyttämätön hienous, kaupan päälle tullut koriste, ja kuka nyt multimediaviestejä lähettää. Eilen julkaistun Kanavat-selaimen yhteydessä ei edes yritetty peitellä sitä, että tarkoituksena on houkutella kansaa hankkimaan lisää sisältöä laitteisiinsa. Soraääniä on tietysti jo kuulunut.

Mutta mikä sitten saisi ihmiset innostumaan uusista toiminnoista ja palveluista, ja käyttämään edes niitä olemassaolevia? Monethan eivät edes tiedä kännyköissään piilevistä mahdollisuuksista – itsekin opin kohta puolitoista vuotta omistamastani puhelimesta taas uutta viimeksi tällä viikolla. Manuaalejahan ei lue kukaan. Selling New Mobile Phone Features -artikkeli vinkittää Samsungin pohjoismaiseen kampanjaan, jossa D600-puhelimen ostajat kutsutaan mukaan interaktiiviseen peliin suorittamaan tehtäviä, jotka samalla demonstroivat puhelimen eri ominaisuuksia. Palkinnotkin ovat varsin asiallisia. Aika hyvä idea!

2 Comments

  1. umtsibum

    MINÄ LUEN MANUAALIT.

    Mutta mä olenkin periaatteessa luddiitti ja vältän turhaa teknologiaa senkun kerkeän. Varsinkaan toimivaa vehjettä mulla ei ole mikään kiire korvaamaan uudemmalla mallilla siksi että se ois, öh, uudempi. Sittenhän joutuisi taas lukemaan manuaalia.

  2. Marjut

    Minäkin luen. Ainakin melkein kaikki. Mutta me ollaankin ne poikkeukset, jotka vahvistavat säännön. :-)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑