Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Jälkimaininkeja

Viimeviikkoisen käytettävyyspäivän satoa korjaillaan pitkin viikkoa (ja toivottavasti vielä pitkään sen jälkeenkin!), kun esimerkiksi BBC on julkistanut sivuillaan tulokset käytettävimmän ja epäkäytettävimmän tuotteen äänestyksestä. Kurjimpien tuotteiden listan johtoon kirmasivat DVD:t (”After fighting to remove the cellophane outer wrapper (which always requires a sharp object), there are three adhesive sheets on each of the three openings, top, bottom and side.”) ja parhautta äänestettiin edustamaan iPod (”To put such an easy navigation environment on such a small screen with so elegant an input device as the click-wheel is shear genius.”), mikäpä muu.

Mutta jos katsoo sivupalkissa edelleen käynnissä olevan äänestyksen tuloksia, on kuva hiukan toisenlainen. Siellä kauheinta käytettävyyttä tällä hetkellä edustaa puhelimessa jonottaminen, parasta puolestaan post it -laput. Ehkä tässä kuuluukin sen todellisen arjen harmaudessa kamppailevan käyttäjän ääni? Post it -lappujen nerokkuuden allekirjoitan itsekin koska tahansa – ei ole pienten keltaisten ystävien voittanutta!

2 Comments

  1. PA

    Post iteillä tuntuu olevan jonkinlainen pyhä asema käytettävyyspiireissä. Siinä määrin niiden oivuuttaa ollaan toitottamassa. Ei sillä, etteivätkö monesti varsin käteviä olisikin.

    Minua vain häiritsee, kun liima ei tunnu koskaan aivan riittävän tehokkaalta. Myisivätkö pro-lappuja meille vaateliaille käyttäjille…

    [äänestin iPodia. lähipäivinä ajattelin kirjoittaa, mikä kaikki siinä on pielessä]

  2. Marjut

    Kato, post it -lapuissakin on eroja! On olemassa noita halpismerkkejä, joiden liimaukset eivät pysy missään. Älä osta huonoja kopioita!

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑