Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Anna käyttäjän hengittää

Ei minua haittaa se, että toimittajien blogit rynnivät kilpaa blogilistalle, olkaa hyvät vaan, mutta teknologian kehityksessä on toisinaan hankaluuksia pysyä mukana. Mitä ilmeisimmin en ole ainoa, sillä jälleen yhdessä mobiilipuhelinten käyttäjätutkimuksessa kävi ilmi, että ihmiset potevat pahemmanlaatuista ”mobiiliväsymystä”: Mobile service fatigue dogs mob users. Liki 7000 käyttäjän tutkimus 15 maassa ympäri maailman kertoo, että käyttäjillä on vaikeuksia omaksua uusia mobiilipalveluita ja puhelinten ominaisuuksia niin ripeässä tahdissa kuin niitä markkinoille tulee. Monimutkainen hinnoittelu ja kehno käytettävyys eivät nekään tilannetta paranna. Erityisen ongelmalliseksi koettiin multimediaviestien lähettäminen: vain 43% MMS-viestimiseen kykenevien puhelinten omistajista on käyttänyt kapuloitaan tähän tarkoitukseen. Eikä niitä tekstiviestejäkään lähetellä kaikkialla samaan tahtiin kuin Suomessa, vaikka se palveluiden ykkössijalla onkin.

Kun tänään samaan hengenvetoon vielä julkistettiin tutkimustulos, jonka mukaan mobiili-tv ei käyttäjiä pahemmin innosta, niin olisiko tässä tahdin hidastamisen paikka? Tarjottaisiin vaikka vähemmän palveluita ja vimpaimia, mutta tehtäisiin niistä sitten sitäkin laadukkaampia ja käyttäjäystävällisempiä. Kyllä se ostohalukkuuskin kasvaa positiivisten käyttökokemusten myötä.

3 Comments

  1. kaura

    Hear, hear! En voisi olla samempaa mieltä.

  2. Tino Rossi

    Minulla on vallan hieno puhelin jolla voisi tuutata multimediaviestejä ja ottaa valokuvia. Lisäksi olen vielä ehdottomasti MMS-kohderyhmää, aina kokeilemassa ties mitä vimpaimia.

    Olen kuitenkin kaikkiaan lähettänyt yhden kuvan vuoden aikana, sekin oli kokeiluluontoinen kuva aurinkorannalta. Miksi eivät siis kuvat suihki puhelimessani? Ei vain ole tarvetta, siinä kaikki. En kuvittelisi ottavani kuvaa kummilapsesta kännyllä ja lähettäväni sitä ympäriinsä. Siihen kamerakänny on aivan liian laaduton vempain, digikamera-> photari->sähköposti ajaa saman asian siistimmin ja ihan riittävän nopeasti. Elämässäni ei kertakaikkiaan ole tilanteita jossa tarvitsisin salamannopeaa viestintää, kaikki puhelinyhtiöiden esimerkit käyttötarpeista ovat vähintäänkin koomisia.

  3. pni

    Mä lähettelen kyllä kuvia, mutta ei MMS:tä tule yhtä suosittua kuin SMS:tä. Se on liian monimutkainen härpätin.

    Olettekos muuten koskaan joutuneet hakemaan (siis oikeasti hakemaan – ei noutamaan) kuvia soneran palvelimelta kun verkossa on ollut jotain ongelmaa ja puhelimeen tulee vain viesti että käy hakemassa kuva verkosta. Siinä yksi syy miksi se ei ole suosittua. Voi perskule että oli hankalaa.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑