Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Seurantaraportti

Olen ollut matkalla.

Blogilistaa selatessa tein paitsi havaintoja uusista ja vanhoista blogeista, myös omista surffailutottumuksistani. Olen kohtuullisen laiska kahlaamaan läpi uusia blogeja, ja luotan usein toisten suosituksiin klikkaillen niitä sivupalkkilinkkejä, joita jotkut ovat erheellisesti joksikin sisäpiiriksi tulkinneet. Minusta blogroll kertoo vain siitä, mitä blogeja lukee. Itsekään ole listannut läheskään kaikkia, vaan ne kulloinkin popeimmat – kuka nyt jaksaisi kahtasataa linkkiä kahlata, ja kun tuota kamaa on blogin etusivulla muutenkin. Mutta silloin kun summamutikassa blogilistalta jonnekin tuntemattomaan klikkaan, on kohde hyvin usein sellainen blogi, jolla on oma domain (ja siksi häiritsee, kun sitä ei voi suoraan nähdä ainakaan Firefoxilla – ihan jo tästä syystä käytän usein mieluummin esihistoriallista ”bloglist sidebaria”).

Olen jo jonkin aikaa hissukseen seurannut ”kukkablogeja”, siis Ruusu.netiä ja Orkidea.orgia. Sisäinen hempukkani kävi kukilla nimettyihin blogeihin kiinni kuin kala koukkuun, mutta kas kummaa, niiden pitäjiksi paljastuikin pari noin 15-vuotiasta nuortamiestä, eikä niissä kukista puhuta mitään, vaan leppoisasti internetistä ja poikain arjesta. En voi muuta kuin todeta, että fiksua on tuo nykyinen nuoriso, kun tämmöinen täti-ihminenkin sieltä uutta oppii. Otin samantien kummallekin jalalle ja pamautin molemmat. (Heti rikkomassa meemin sääntöjä! Vanha anarkisti. Mutta sainpa tässä hoidettua meemin kohdat 1 ja 2 samalla kertaa.).

Ne kolme joita kommentoin: kiitos ja anteeksi. Toivottavasti en säikäyttänyt.

Neljän lukemattoman blogin joukkoon piti tietenkin saada ainakin yksi neuleblogi (Marjutin neuleet, somaa, kaiman jutut menivät korkealta yli). Räpyläisissä seurataan sorsien elämää, ihq! Tiviblogi on Tietoviikon blogi, eikä se ainakaan näin alkumetreillä tarjonnut mitään sellaista, että jaksaisin käydä toiste. Braunschweigblogissa ollaan Saksassa kielikurssilla… hetkinen, tämä tuntuu jotenkin tutulta… ”Paikalla oli, yllättävää kyllä, pari muutakin suomalaista, toinen Tampereelta ja toinen Otaniemestä”, blogin pitäjä kirjoittaa. Tunnenko ajan hidastuvan?

Mission accomplished.

Aamun huonoin vitsi:
– Miksi kutsutaan espoolaista itsevaltiasta?
– Espootiksi.

(Tämän teille tarjosi Radio Helsinki, hyvä radio.)

5 Comments

  1. mea

    Samat sorsat ovat meidät pysäyttäneet. Ne ovat ihan morjens-tuttuja. Ne sorsat.

    On jo pitkään pitänyt marisemani, kun olet hävittänyt kainalosauvani, käsikassarani ja parhaan työkaluni, sen yhdys sana sivun. Miksi, oi miksi. Saisiko sitä takaisin? Kun kauniisti pyytää.

  2. Marjut

    Sorsat on kivoja! Ja toki ne yhdyssanat edelleen kuuluvat palveluvalikoimaan: http://www.matkalla.org/misc/yhdyssanat.html

    Ei tohdi hävittää, kun kilvan kysellään! Oliskohan sivun nimi vaihtunut välillä, jos ei ole löytynyt?

  3. mea

    Hyvänenaika, onhan ne siellä. oonko nyt vähän tyhymä. Mun kirjanmerkki on näköjään väärä. Mutta niin on Korpelankin.

  4. mea

    Kappas, linkki jäi matkalle. Siis täällä Korpelalla:
    http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/suomi/yhdyssanat.html

  5. Marjut

    Pitäisi varmaan tehdä tyhjä sivu, jossa on uudelleenohjaus. Laitetaan muistilistalle.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑