Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Luovia polkuja

Designmuseossa on parhaillaan menossa Luova teollisuus -näyttely, joka kertoo teollisen muotoilijan roolista prosessissa, jossa koetetaan saavuttaa tuotteelle asetettuja tavoitteita ja määrityksiä. TaiK:in Huomioi kaikki -ryhmä on tuottanut näyttelyn osaksi Polku-kokonaisuuden, jossa käsitellään myös erilaisia saavutettavuutta edistäviä ratkaisuja.

”Parhaimmillaan Polku tarjoaa näyttelyvieraalle kokonaisvaltaisen kokemuksen, joka on sekä tasa-arvoinen erilaisia kävijöitä kohtaan että jokaiselle kävijälle erilainen. Polun graafiset, fyysiset ja luovat ratkaisut tuovat Luova teollisuus -näyttelyn sisältämän tiedon mahdollisimman monen ulottuville. Apuna toimivat erilaiset menetelmät, kuten pistekirjoitus, saavutettavuutta korostavat tilaratkaisut, ääni, liikkuva kuva, kohokartat ja helppolukuiseksi tuotettu informaatio.

[…] Polkuun kuuluu erilaisten käytännön saavutettavuusratkaisujen lisäksi kolme pysäkkiä, jotka tarjoavat tunteiden ja muistojen kautta yhtymäkohtia näyttelyn sisältöön ja tekevät siitä tiedollisesti saavutettavan. Pysäkkien muotoilu ja mediatuotanto edustaa samalla uudenlaisia esteettömyysratkaisuja”, NKL:n verkkolehti Airuen jutussa kerrotaan.

Näyttely on avoinna 23.10. saakka, eikä sisäänpääsy maksa mitään. Sinne!

1 Comment

  1. umtsibum

    Sinnepä sinne! Ja toinen iso juttu Airuessa on kuvailutulkkauskoulutuksesta http://www.nkl.fi/airut/ykkosjuttu.htm

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑