Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Näkemyseroja

Eri kulttuureissa olevat ihmiset näkevät maailman hyvinkin eri tavalla ja kiinnittävät huomiota eri asioihin, kertoo uutinen tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin amerikkalaisten ja kiinalaisten silmänliikkeitä: ”Asians and North Americans really do see the world differently. Shown a photograph, North American students of European background paid more attention to the object in the foreground of a scene, while students from China spent more time studying the background and taking in the whole scene.” Jutun yleistykset ovat aika karkeita, mutta vaikkapa kansainvälistä verkkopalvelua suunniteltaessa ihan huomioimisen arvoinen juttu. [via]

4 Comments

  1. # Jary

    Heh, minulla on heti kättelyssä näkemysero…

    Olisin nimittäin vastannut pikkasen wanhempaan juttuusi. Semmoinen on kuitenkin estetty. Kui kummas sää sillai teit? :-o

    Mut mää en men valkkiaks vaa ruppenki yhtä kiaroks ja paan lykäte sen tähä. Tee sit sil kui tykkät — mää luppa ol pahaste suuttumati. ;-)

    Turina oli ”Pilkunviilaajan painajainen” ja tämmötti mää tykkä sanno:

    ”Kielirakastajana sydän itkee verta. Voi toki toivorikastella, että ilmiö esiintyy vain tietyillä alueilla kuten järkyissä TV-tsätti -rip-offeissa. Mutta pahaa pelkään.

    Vaikutteilta lienee ainakin jangsterien vaikea välttyä. Halkojen ennakoiva tekstinsyöttö on killerikamaa ja taitaa mp3-rippauksessakin softien oletusarvona olla »Loistavan (C)Rap Kappaleen Nimi.mp3»

    Mikähän mahtaa olla tilanne 5-10 vuoden kuluttua… Hrrr. :-(”

    Tattis.

  2. Marjut

    Ne ovat ne innokkaat spämmääjät, jotka ovat pakottaneet rajoittamaan kommenttien kirjoittamisaikaa tuohon viikkoon. Mutta mielipiteesi on nyt kuultu kuitenkin! :-)

    Niin kuin olet ehkä huomannutkin, on blogistaniassa jo ihan oma kielipoliisi oikeinkirjoitusrikoksiin puuttumassa. Ja ihan syystä.

  3. # Jary

    # – – on blogistaniassa jo ihan oma kielipoliisi

    Haa! enpäs vainenkaan ollut huomannut, aika kun hädin tuskin riittää edes valikoitujen pläjäysten seurailuun. Mutta valaistuin – kiitos siitä. Tartteneekin ottaa tarkasteluun moinen äijä.

  4. # Jary

    Vastaanpa tässä itselleni, hah.

    Käväisin eilen kielipoliisin juttusilla, mutta en oikein vakuuttunut. Jokin ei tuntunut toimivan, ainakaan vielä. Laadinpa sitten aiheesta peräti oman vuodatuksen.

    Jahas, linkitys ei skulaa. Siis tuolla

    http://www.turkku.com/blogi/?p=244

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑