Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kirkko verkossa

Pääkaupunkiseudun kirkollinen julkaisu Kirkko ja kaupunki on päivittänyt verkkoversionsa uuteen kuosiin. ”Www.kirkkojakaupunki.fi on yksi harvoista säännöllisesti ilmestyvistä suomalaisista verkkolehdistä, joissa jokainen juttu taitetaan käsin asemoiden kuvat, tekstit ja mahdolliset kainalojutut paikoilleen. Menetelmä on automaattitaittoa työläämpi, mutta vastapainoksi se mahdollistaa juttukohtaiset ratkaisut ja laadukkaan verkkotaiton”, tiedotteessa kerrotaan. Ilmeisesti kohderyhmänä ovat nuoret kaupunkilaiset, sillä käsittämättömän pienen fontin syntiin kaadutaan näilläkin sivuilla. Voi teitä, jotka hamuilette lukulasejanne! Firefoxilla selailu on toivotonta, mutta eivät nuo IE ja Operakaan juuri sen suurempaa pränttiä näytä. Mikä ihmeen vitsaus tämä kärpäsenkakkafontin käyttö oikein on? Oletuskoko voisi olla huoletta suurempi ulkoasun siitä kärsimättä. Nyt tässä kärsii käyttäjä, niin hyvällä asialla kuin muuten ollaankin.

4 Comments

  1. pni

    Onneksi tuliketussa voi määritellä minimifonttikoon. Siitä on hyötyä.

  2. Marjut

    Totta. Mutta kuinka moni peruskäyttäjä sen osaa tehdä, tai kuinka monelle moinen tulee edes mieleen silloin kun fonttikoko on lukukelvotonta? Siinä ei paljon hyvä käytettävyys paina, jos tekstejä ei näe lukea. Mitä semmoisella saitilla edes tekee, kysyn vaan.

  3. Aki Björklund

    Noin sata sanaa per rivi vaikeuttaa myös lukemista entisestään. Myös epälinkit menovinkeissä ärsyttävät. Muutenhan saitti on selailtavuudeltaan ihan siedettävä.

    Outoa kyllä väittää käsityötaiton olevan harvinaista. Kyllä niitä kuvia osataan raahailla WYSIWYG-editorissa muuallakin. Hienostuneempaa ”taittoa” en sivuilla havainnut.

    Ja eikö verkkolehti (=paperijutut hiilikopiona verkkoon) ole jo kuollut idea?

  4. pni

    Niin, en tiedä mitä semmoisella saitilla tekee. En osaa siihen vastata (taisi muutenkin olla retorinen kysymys) kun usein se on juuri sitä mitä asiakas haluaa, vastoin hyviä neuvoja.

    (Huom. Kommentin kirjoittaja ei todellakaan ole missään tekemisissä kirkko ja kaupunki -lehden saitin kanssa, vaan projisoi syvällä kokemuksen rintaäänella omia havintojaan geneerisellä tasolla toisten asioihin)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑