Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Ei vain heikkokuuloisille

Koska viimeksi pyysit juttukumppania toistamaan juuri sanomansa lauseen, koska se syystä tai toisesta meni ohi korvien? Kuppilan tiskin takaa kuultu kohteliaisuus hämäsi tänään sen verran, että jouduin kohottamaan kulmiani kysyvästi: anteeksi? Kuinka noloa onkaan kuulla hyvän ruokahalun toivotukset kahteen kertaan.

Joskus kuulolaitteesta saattaisi tosiaankin olla hyötyä, vaikkei kuulossa standardien mukaan mitään vikaa olekaan. Kuitenkin etenkin puhelinkeskusteluissa vastaanottajan päässä pätkii usein niin, että soittajan nimi vilahtaa helposti ohi, eikä sitä välttämättä edes ehdi raapustaa lehtiön reunaan. Silloin olisi käyttöä Hearing Aids for the Unimpaired -artikkelissa esitellylle laitteelle, joka muistaa ja voi tarvittaessa toistaa muutamat keskustelun viimeiset sekunnit. Olen kuullut, että joissakin parisuhteissakin vastaava laite otettaisiin ilolla vastaan. Näitä trendikkäiksi stailattuja kuulolaitteita on esillä enemmänkin Lontoossa Victoria and Albert Museumin Hearwear – The Future of Hearing -näyttelyssä aina ensi maaliskuulle saakka. Jos ei sinne saakka ehdi, kannattaa tutustua artikkelin kuvakavalkadiin – kyllä minä ainakin sijoittaisin korvaani mieluummin kukkasen kuin hich tech -härpäkkeen.

2 Comments

  1. Vesa

    Ei liity viestisi aiheeseen, mutta huomasin että ensimmäisellä latauskerralla sivusi yläosa on sekaisin Gecko-pohjaisilla selaimilla. Tuon vaaleanpunaisen valikkopalkin alla oleva sisältö on pompannut reippaalti ylöspäin, tehden esimerkiksi valikon klikkaamisesta mahdotonta.

    Päivittämällä sivun asia korjaantui, mutta jos jokainen Firefox-, Mozilla- ja Netscape-käyttäjä törmää samaan sivuille tullessaan, niin sivuista ei jää paras mahdollinen kuva mieleen.

  2. Marjut

    Joku muukin on aiheesta sanonut, ja itsekin huomasin saman, kun katsoin sivua jollain muulla kuin oletusselaimellani (Firefox). Onko sinulla ratkaisua asiaan?

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑