Vaikka en olekaan viettänyt viimeistä lomapäivääni kirjastossa, on siellä tullut vierailtua loman aikana monta kertaa. Samoissa tunnelmissa on perjantainelonen. [via]

Teema: Kirjasto

1. Koska viimeksi kävit kirjastossa?
Kuluvan viikon maanantaina Joensuussa. Samalla ihmettelin sitä, kuinka kännykkä-, pelaamis- ja chattailukielto houkuttelevat paikalle ihmisiä, joilla on tarve pelata, chattailla ja hoidella puhelunsa kirjastossa. Menkää kotiinne lätisemään puhelimessa!

2. Onko kirjastoista sinulle hyötyä?
Ilman muuta on. Jos ei muuten, niin samoilu kirjaston hiljaisuudessa kirjarivejä katsellen on uskomattoman rauhoittavaa puuhaa.

3. Mikä on parasta mitä olet koskaan kirjastosta löytänyt?
Äkkipäätä tulisi mieleen, että kipeästi tarvittu tenttikirja tenttipäivän aattona, mutta totta puhuakseni kirjastoissa on liki poikkeuksetta parasta mahdollista palvelua sekä ällistyttävän ammattitaitoista ja työlleen omistautunutta porukkaa tiskin takana.

4. Mitä kirjastot voisivat tehdä houkutellakseen lisää kävijöitä?
Pitääkö kirjastojen houkutella lisää kävijöitä? Tiedonhaku- ja internet-kurssit keräävät käsittääkseni väkeä jonoiksi saakka, samoin mahdollisuudet käyttää tietokonetta. Mutta minut houkuttelisi paikalle mahdollisuus saada tuore kirja lainaan ensimmäisten joukossa, jonottamatta. Suomeksi siis: lisää määrärahoja materiaalihankintoihin.