Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kaista kotiin

Aamun Hesari tiesi kertoa, että Helsingin kirjastosta voi lainata kotiin laajakaistan (maks.). ”Kohtaamispaikka@lasipalatsi lainaa asiakkaalle maksutta Welho-laajakaistan. Laajakaistan laina-aika on 2 viikkoa, lainaajan pitää olla 18 vuotta ja hänellä pitää olla kirjastokortti”, kertoo kirjaston oma uutinen. Loistava idea! Näin kesälomalaisena olisin todella ilahtunut vastaavasta palvelusta myös maakuntiemme kirjastoissa. Voisin hyvin kuvitella, että muutkin lomalaiset ottaisivat riemulla vastaan mahdollisuuden lainata laajakaistan loma-ajakseen, sillä erillisen yhteyden avaaminen lyhyen ajan takia ei tunnu kovin mielekkäältä näillä avausmaksuilla. Jaa ettei lomalla pidä tuijottaa ruutua? No, ei koko aikaa pidäkään, mutta luuleeko joku oikeasti, että kuokimme puskia kesämökillä tästä hamaan tulevaisuuteen?

4 Comments

  1. Miira

    Ja tuleehan niitä sadepäiviä, jolloin kone ja nettiyhteys ovat tosi tarpeellisia.

  2. olennainen

    Idea on tosi hyvä, eikä varmasti kirjastoista kiinni. Milloin nähdään se päivä, jolloin laajakaista asentuu koko Suomessa yhtä helposti kuin HTV:n kaapeloimalla alueella: Welhon töpseli seinään ja menoksi?

  3. Marjut

    Niinpä! Ihmeissäni kuuntelin männätalvena erään lähimmäisen kaapeliongelmia, kun säädössä oli mennyt jo toista kuukautta. Eikä se Welho ollutkaan, joten… Jostain syystä olin kuvitellut, että Welhon kaltainen helppous olisi arkea kaikkien kaapeliyhteyksien käyttäjillä, mutta näin sitä voi olla ihminen väärässä. Ikävä kyllä.

  4. JP

    Ah *niin* totta! Sain muuton yhteydessä pari viikkoa jononohitusta ns. kilpailijalle, jonka toiminta ripeää. Säätämistä silti riittää – tosin meikäläisen valopään omia mokia niitäkin…
    Täällä maalla Welho joutui komeron Holwiin.
    Saa nähdä tuleeko koskaan milloinkaan ulos.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑