Eikä juuri enempää aikaa bloggaamiseen tänä aamuna olekaan, joten tässä tarjolla päivän linkkikokooma:

The practice of mobile UI design: Vaikka olisi kuinka pätevä ohjelmistojen ja verkkosivujen käyttöliittymäsuunnittelija, se ei automaattisesti takaa sitä, että homma hoituu myös mobiililaitteille. Paitsi itse laitteet, myös käyttäjät ja käyttökontekstit ovat erilaisia. 30 vuotta luokan edessä seisseistäkään ei välttämättä tule käden käänteessä verkko-opettajia.

The Frustrations of Modern Software: Microsoftin Word ottaa päähän muitakin kuin minua. ”Often the trouble comes from having megabytes of software features that we’ll never use stuffed into our computer, making the features we do want to use hard to find, slow, and prone to crashes.”

Small is the new big: Isojen aika on ohi, nyt on pienten vuoro ponnistaa (ja kaikki tietävät kuinka lorun loppu kuuluu). ”Small is the new big because small gives you the flexibility to change the business model when your competition changes theirs. Small means you can tell the truth on your blog.” Mutta tässä pienuudessa onnistuakseen on silti osattava ajatella isosti. Ihan kaikkea en postauksesta allekirjoita, mutta jokin siinä silti tuntuu hyvältä. Liekö oma pienuus?

5-Second Tests: Measuring Your Site’s Content Pages: Tämän helpommaksi ja nopeammaksi ei käytettävyyden testaaminen voi enää tulla, kun se voidaan hoitaa jo viidessä sekunnissa. Viiden sekunnin testauksessa käyttäjälle annetaan tehtävä, vilautetaan käyttöliittymäkuvaa 5 sekunnin ajan ja pyydetään käyttäjää kirjoittamaan ylös kaikki ne asiat, joita kuvasta jäi mieleen. No, käytännössä aikaa kuluu pidempään, mutta kymmenessä minuutissa voi kuulemma saada jo riittävästi dataa kasaan. Luonnollisesti menetelmä ei sovi ihan joka projektiin, mutta kokeiltava tätä on ilman muuta. Tosin ei tänään.