Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Tuhkimon lasikenkä

On hyvä suunnitella päätelaiteriippumattomasti ja standardeja noudattaen, mutta sama kenkä ei kuitenkaan sovi joka jalkaan. Vaikka siis teknisesti olisikin mahdollista näyttää sama sivusto pöytäkoneella ja mobiililaitteessa, sisällön suhteen ratkaisu ei välttämättä toimi. Tästä kertoo One Web?: ”While your users may be interested in your marketing sheets, in spending half the day on your site, or in downloading large flash presentations while they are sitting at their desk, they likely won’t be looking at this information while mobile. Further, the user is going to be in an environment where interruptions must be considered normal and frequent. However, the information needs to be presented in alternate forms. On the other hand, most of your desktop users will not be interested in downloading ringtones to their computer.”

Välillä olen olosuhteiden johdosta pakotettu lukemaan blogeja kännykällä. Vaikka se onkin teknisesti mahdollista, ei silti voi puhua mistään mahtavasta käyttäjäkokemuksesta. Paljon tekstiä pienellä ruudulla, aih. Sähköpostin suhteen tilanne ei ole sen parempi. Kaikkein pahinta oli, kun olin motitettuna keskelle korpea ilman käteistä, ja yritin kuumeisesti löytää lähintä pankkiautomaattia. Kokeilkaapas huvin vuoksi käyttää Otto-sivustoa kännykän selaimella… Jäivät rahat nostamatta.

2 Comments

  1. Timo

    Niin kauan kuin kännyköiden näytöt ovat nykyistä kokoa, en usko että webin tai wapin tai minkä lie selaaminen on erityisen nautittavaa, oli haettava sisältö sitten mitä tahansa.

  2. Marjut

    Näino. Monenlaisia palveluita, myös varta vasten kännyköille suunniteltuja, olen yrittänyt käyttää, mutta kyllähän se on enemmän tai vähemmän tuskaa. En tiedä minkälainen siru pitäisi asentaa omaan kuuppaan että selailu siitä helpottuisi.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑