Oikeanlaisen tiedon tuottamiseksi on osattava kysyä oikeita kysymyksiä oikealla tavalla. Siitä kertovat nämä artikkelit.

Ethnographic Interviewing for Client-Centered Design on jälleen yksi lisä etnografista tutkimusta käsittelevien kirjoitusten sarjassa, mutta tässä keskitytään nimenomaan haastattelumenetelmän kuvaamiseen ohjelmistotuotantoprosessissa. ”The nature of expertise has led me to place a heavy emphasis on the use of work-related language in the interviewing methods to reveal the organization of expert knowledge and to avoid the potential sources of bias. The interviewing strategies are composed of various types of questions that can be used in an opportunistic manner in a series of semi-structured interviews.” Artikkeli ei ole aivan uunituore ja sen kielikin on aika kankeaa, mutta pätevää sisältöä yhtä kaikki.

That’s a Good Question! -artikelissa paneudutaan kysymisen vaikeuteen ja tekniikkaan: kuinka kysyä riittävästi oikeita kysymyksiä? Kysyminen on erinomaisen tärkeä taito etenkin silloin, kun ollaan määrittelemässä jotain uutta tuotetta ja kartoitetaan tarpeita, joihin tuotteen pitäisi vastata. Sama koskee myös käytettävyystestejä, joissa on oltava herkeämättä hereillä kysymään mm. miksi testaaja teki niin kuin teki, ja mitä luuli tehneensä.

The Right Information kertoo mihin tällä kaikella tähdätään: että käyttäjä löytää etsimänsä helposti, ymmärrettävästi ja nopeasti. ”It seems that putting information on a site is easy. However, delivering the right information is much harder. When specifying the site’s information architecture, designers need to look beyond the navigation and links, and think about how the user is going to use the information to accomplish their objectives.”