SAP Design Guildin tuore numero on pyhitetty kokonaisuudessaan saavutettavuudelle ja vain sille. Artikkeleita ja materiaalia on niin paljon, että minkään erillisen osion esiin nostaminen on melkein mahdotonta, joten asiasta kiinnostuneille suosittelen luettavaksi, tai ainakin selattavaksi koko pakettia. SAP-asiantuntijoille, joihin itse en todellakaan kuulu, on erikseen artikkelit SAPiin liittyvistä saavutettavuusasioista, mutta useimmista hyötyy mattimeikäläinenkin.

Pari poimintaa:

Accessibility Legislation – an Insight: erinomainen yleiskatsaus siitä, missä eri maiden saavutettavuuslainsäädännössä mennään. Käsittelyssä on 23 eri maata, mukaanlukien Suomi. Kokonaisilla lauseilla tehdyistä kuvauksista saa paljon paremmin tolkkua kuin WAI:n vastaavasta selvityksestä.

Accessibility from the Perspective of a Visually Impaired User: varsin perusteellinen kuvaus siitä, kuinka heikkonäköinen käyttäjä käyttää tietokonetta eri apuvälineet ja erityiset ongelmakohdat mukaanlukien. Jos näkemiseen ja näkövammoihin haluaa perehtyä laajemmassa mittakaavassa, Vision and Visual Disabilities – An Introduction on enemmän kuin pelkkä johdanto asiaan.