Lyhyen ajan sisään on vastaan tullut useampiakin artikkeleita heuristisesta arvioimisesta – tässähän voisi melkein luulla, että tämä käytettävyyden arviointimenetelmien isoisä elää uutta tulemistaan etnografioiden sun muiden ristipaineessa! Tällä kertaa keskitytään kehittämään arviointiprosessia: Take Breaks! A Simple Way to Improve Your Heuristic Evaluation Results.

Viimeisimpien tutkimusten mukaan on selvinnyt, että heuristiikkojen jakaminen pienempiin ryhmiin ja taukojen pitäminen arvioidessa parantaa tuloksia ja arvioijan toimintaa muutenkin: ”The approach used in the studies was to divide the heuristics themselves into sets. Using those smaller sets of criteria per session, work for an hour, then get away for 30 minutes or more, whether on a complete break or simply to another type of task. You may find that each time you begin it is with the freshness of mind of a whole new evaluation.”

No, tätä prosessia on tullut toteutettua ihan suunnittelemattakin. Jos työtila ei ole täysin umpioitu, on tunninkin mittainen yhtäjaksoinen keskittyminen yhteen asiaan käytännössä mahdottomuus. Mutta hyvä tietää, että tulokset ovat sitten kahta parempia näin. :-)