Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Skarppia boboilua

Töiden jälkeen jalat veivät Keltaiseen Jäänsärkijään, sympaattiseen pieneen levykauppaan Tavastian kyljessä. Sateen jälkeisessä hilpeässä mielentilassa näppeihin tarttui Rumba 20 vuotta -kokoelma, joka ilmestyessään jäi jostain syystä ostamatta. Nyt kyllä herää jo hyvästä syystä kysymys miksi.

Levyhän on aivan loistava! Paitsi että se tarjoaa hyvällä maulla valitun läpileikkauksen suomalaisesta musiikista vuosina 1983-2003 (Musta Paraati! Smack! The Nights of Iguana! Apulanta! Sweatmaster!), mukana on jokaisen biisin alkuperäinen arvio – kirjoittajina sellaisia Nimiä kuin Virve Valli, Rami Kuusinen, Samuli Knuuti ja Jukka Väänänen (tässä kohdassa kuuluu levittää punaista mattoa). En edes kunnolla muistanut kuinka ilkeältä Smack kuulosti, ja Juliet Jonesin Sydämen skarppi boboilu vei hetkessä aikaan, jolloin keikoilla käyminen oli sattuman kauppaa – ikä kun ei olisi vielä oikein riittänyt…

Sokea kana löysi jyvän. Fiilistely jatkukoon.

6 Comments

  1. pni

    Keltainen Jäänsärkijä on mun hovihankkija :) Kerran olen tainnut sieltä lähteä ilman ostosta, mutta vain kerran.

  2. Marjut

    Miun hovihankkija Helsingissä on Stupido Shop, josta harvoin poistun tyhjin käsin, mutta Jäänsärkijä tulee kyllä hyvänä kakkosena. Se on vähän liian hyvin tuossa työmatkan varrella…

  3. edsel

    Sitähän se oli, eikä mitään väkinäiskominaa! Ja koirrrraa!

  4. Stello

    Oi, The Nights of Iguana oli fantsu.. Mulla on se niiden ”The Story Of…” CD (ja varmaan edelleen kaikki vinyylit, niiden harvojen vinyyleiden joukossa, joita en myynyt)

  5. Marjut

    Multa löytyy kans se Iguanan kokoelma, ihan helmi! Tunnen itseni vieläkin mummommaksi kun sanon näin, mutta eipä nykyisin enää tehdä sellaista musiikkia kuin ennen!

  6. Nina

    Ja Melrose! Nuo keikkasuosikkimme kohteliaimmat!

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑