Tällä kertaa osanotto tähän kaikki blogit kiertäneeseen meemiin johtuu siitä, että pitäisi aloittaa vähän isompi kirjoitushomma, mutta kehtuuttaa. Blogeja selaillessa meemi näyttää jo muuttuneen vähän matkalla, mutta pääkohdat pitänevät yhä kutinsa. Oheiset poiminnat ovat kartanoni kirjastosiiven romaaniosastolta. Joten:

Ota hyllystäsi viisi kirjaa oikeanpuoleiselta toiseksi ylimmältä hyllyltä…

1. ja ensimmäisestä kirjasta ensimmäinen virke,
2. toisesta kirjasta sivun 50 viimeinen virke,
3. kolmannesta kirjasta toinen virke sivulta 100,
4. neljännestä kirjasta sivun 150 viimeinen virke sekä
5. viidennestä koko kirjan viimeinen virke.
6. Tee virkkeistä jono.
7. Nimeä lähteesi.

”Yö tuntui sikamaisen kylmältä ahtaassa, laudoista kyhätyssä huoneessa. Ajattelin vain, että jos vaikka hormonit tai ties mitkä vaikuttaa makusilmujen toimintaan, että jos synnyttävillä naisilla on taipumus inhota tavattomasti jotakin tiettyjä täytteitä. Sitä ennen hän kuitenkin taivutti lihapurkin kannen sakarat purkin sisään niin että purkin suulle muodostui eräänlainen nielu, niin kuin katiskassa, tai paremminkin rysässä. Rääpäle, miehen varjo, vailla sankaruuden hiventäkään, oli pelastanut jonkun hukkumasta! Jonnekin on lähdettävä.”

Lähteet:
Mikael Niemi: Populäärimusiikkia Vittulajänkältä
John O’Farrell: Parasta miehelle
Arto Paasilinna: Jäniksen vuosi
Reidar Palmgren: Jalat edellä
Pirkko Saisio: Punainen erokirja

Tässähän melkein oli jotain tolkkua. Ainakin se sai minut huokaamaan kaihoisasti ja kaipaamaan kesälomaa, jolloin on taas aikaa lukea kaikki jonossa olevat kirjat. Viime loman saldo taisi olla kutakuinkin 10 kirjaa. Tule, kesä…