Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Puhelin, jolla voi soittaa!

Nyt aletaan olla asian ytimessä, kun markkinoille on vihdoin Vodafonen toimesta tulossa puhelin, jolla voi soittaa: Simplicity has a nice ring for mobile users. Vodafone Simply -nimellä kulkevassa laitteessa on minimimäärä näppäimiä, ja puheluiden lisäksi sillä voi myös lähettää tekstiviestejä. Ainakin jokin valmistaja on siis kuullut alati kasvavan käyttäjäkunnan äänen: ”The company will launch the range across several countries, aiming at an older market who have not been persuaded to upgrade their phones by the craze for ringtones, wallpapers and games. The new phones are also likely to be available on transparent price plans.”

Don Norman ei siis tainnut vain vitsailla taannoin ennustaessaan, että lähitulevaisuudessa, kun kaikki kaukosäätimet sun muut on saatu yhdistettyä yhteen ja samaan aparaattiin, tekee joku yritys mullistavan, täysin päinvastaisen keksinnön: ”And when that magical day happens where everything has converged into one device, some company will revolutionize the industry with a brand new design philosophy: simplicity. It will make a phone that only makes phone calls. And a knife that only cuts. And a pen that only writes. What a concept!”

1 Comment

  1. joakim

    Eikös vuosia sitten meilläkin oli simppeli puhelin nimeltä Ringo? Jostain syystä konsepti ei ottanut tulta, kun tuote oli suunnattu naisille (heh, niitä aikoja).

    Yksinkertaisuus pitää pakata toisenlaiseen pakettiin kuin simppeliyteen. Kuka haluaa julistaa olevansa simppeli – Ringoakin pidettiin Beatlesin yksinkertaisempana jäsenenä…
    Google ja Apple ovat paketoimisessa onnistuneet. Samoin John Cage ja Mondrian. Luulisi, että näillä muotoilun perinteillä Suomessakin onnistuttaisiin.

    Halpuus ja yksinkertaisuus ei ole ratkaisu myöskään kehitysmaiden matkapuhelimeksi. Ainakin Portugaliin tulevat angolalaiset ja kapverdeläiset siirtolaiset eivät tietenkään osta sitä halvinta mallia. Päinvastoin. Kulttuuriset seikat ovat tärkeitä näissä kysymyksissä. Kaikkialla ei talsita suomalaisen käytännön järjen mukaan.

    Itse en pidä siitä että kaikki munat ovat samassa pussissa. Siitä syystä en käytä edes lompakkoa – enää.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑