Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Täysi tusina virheitä

eLearn Magazinen tuoreessa kolumnissa listataan tusinan verran niitä virheitä, joita verkkokurssilla voi tapahtua. Aika monet ongelmat tuntuvat kirjoittajan mielestä liittyvän tavalla tai toisella toistaitoisiin opiskelijoihin, ja loput tekniikkaan. Voikohan ohjauksessa tai sisällössä olla jotain ongelmia?

Pikkuisen hymyilyttää se, että kolumni itse tekee virheen, joka on listattuna ykkösijalle: ”Crucial external Web sites change addresses or simply disappear.” eLearn Magazinella on ikävä tapa sijoittaa artikkeleitaan heti etusivulle, josta ne tietyn ajan jälkeen katoavat ties minne sivuston syövereihin, tai vaihtoehtoisesti aloittaa juttu etusivulla ja jatkaa sitä jollain alatasolla niin, että kokonaisuus jää vähintäänkin hämäräksi. Koitapa siinä sitten linkittää. Otin riskin, mutta kiirettä saa pitää, jos tahtoo tämän kolumnin lukea.

1 Comment

  1. Tuula

    ’been there, done that… Tuttua on. Sitä vaan jaksaa ihmetellä, että miksi sitä näitä hommia kuitenkin jaksaa vääntää vuosi toisensa jälkeen. Että miksi yrittää värkkäillä kursseja ja kehittää opetusta, kun näitä muuttujia ja ongelmakohtia pukkaa joka portista , väylästä ja piuhasta. Ehkä on itsellä jotkut asetukset väärin tai sitten on jotenkin hullun innostunut opetuksesta, kaikenlaisista teknisistä vimpaimista ja bittinikkareiden kehittämistä jutuista. Useimmiten opettaja ja oppilaat ”pääsisivät helpommalla” kun toimittaisiin niin sanotusti perinteisin menetelmin, mutta miten kävisi saavutettavuuden, oikea-aikaisuuden ja muiden tavoitteiden…?

    Ei pidä ajatella juuri nyt ikäviä- aurinko paistaa ja sain kuluneella viikolla taas yhden kurssin valmiiksi. ;)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑