Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Täydennyksiä

Sunnuntaivitonen [via] lipsahti taas maanantaiaamun puolelle. No, outoja Oscar-voittajia ihmetellessä voi yrittää täydentää tätäkin.

1. Niin kuin petaa…
Voi hyvän tähen tätä sanajärjestystä. Tähän kohtaan en keksi yhtään mitään. Outoa porukkaa nuo ruotsalaiset.

2. Parempi… kuin kymmenen…
Parempi yksi loppuun viety projekti kuin kymmenen kesken jäänyttä.

3. Joka toiselle kuoppaa kaivaa…
…saa lopulta pestä kahvipannun itse.

4. Älä nuolaise ennen kuin…
…olet varma että tiedät miltä se maistuu.

5. Ei ole huonoa säätä, on vain…
…villapaidattomia teinixejä.

Btw. Mielenkiinnolla seurasin, kuinka edellä tekemäni traktoritesti lähti kiertämään blogeja, ja kyllähän tuo tuntui hyvin ottavan tulta alleen. Mutta jos jostain haluaisin nillittää, niin siitä, että yllättävän monet jättävät lähteensä mainitsematta. En tarkoita, että pitäisi mennä aina alkulähteille saakka, mutta olisi kuitenkin aika korrektia blogikäyttäytymistä linkittää sinne, mistä minkäkin tiedon/testin tms. itse löysi. Tähän saakka bongaamistani tuloksista iso osa oli ilman minkäänlaista lähdemerkintää. Höh!

5 Comments

  1. mea

    Totta ja asiaa. Samaa lähteettömyyttä itsekin aina ihmettelen. Minä menen urputtamisessa jopa niin pitkälle, että mielestäni pitäisi kaivaa se alkuperäinen lähde esiin, sillä kyllähän se helposti löytyy, seuraa vaikka vaan itse löytämänsä jälkeä.

    Via-linkittäminen on kuitenkin respektin antamista ja sehän kuuluu sille, joka sen alunperin tapetille nosti, ei välikädelle. Pahimpia tietenkin ovat ne, jotka eivät kerro mitään, mutta ehkä se on vain uusblogisuutta, ehkä tarvittaisiin blogitusperuskurssi.

  2. Marjut

    Jaa että vasta blogitusperuskurssin hyväksytysti suorittaneet pääsisivät blogilistalle? ;-P Näen jo mielessäni minkälainen vastareaktio siitä syntyisi: kokonainen pahamaineinen, säännöistä piittaamaton underground-blogikansa, johon kuuluminen olisi varmaan äärettömän coolia…

    No, voihan olla, että lähdeviitteiden käytön oppii vasta sitten, kun niitä on joutunut tosielämässäkin käyttämään. Ei voi kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu.

  3. pni

    Jåå, se oleminen yks kääntöasia probleemi. Tuå sanajärjestäminen. Sellainen tapahtuu epähuåmiåssa.

  4. Marjut

    Jåå jåå. :-)

  5. marimba

    Monella valitettavasti loppuu osaaminen siinä kohtaa, kun pitäisi linkittää.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑