Vaikka Pertti Peruskäyttäjää ei luultavasti voisi vähempää kiinnostaa mitä veppisivun konepellin alla hyrisee, kunhan se ajaa asiansa, tietämyksen lisääntymisen myötä yhä useampi kuitenkin osaa pistää merkille myös hyvin tehdyn toteutuksen. Jos nörttiyden aste on pikkuisen suurempi, voi aika helposti koodia kurkkaamalla todeta kuinka paljon verkkosivun tekijät ovat todella halunneet panostaa paitsi toimivaan käyttöliittymään, myös siihen, että sivua voivat käyttää muutkin kuin ne 25-vuotiaat espoolaismiehet.

Ilahduttavasti jotkut tahot ovat jo huomanneet, että saavutettava ja standardien mukaan toteutettu sivusto on itsessään erinomaista mainosta. Saavutettavuuden markkina-arvoa ei kannata ollenkaan väheksyä. Accessibility Branding Strategy -artikkelissa listataan, mitä esim. css:n systemaattinen ja oikeaopppinen käyttäminen kertoo käyttäjälle: ”You’re forward thinking and on the cutting edge of design. […] You’ve taken the time to train your designers on a new web design technique which means you care about your employees. […] Accessibility matters to your audience which means your audience matters to you.” Ja niin edelleen. Sinänsä pienellä asialla voikin olla yllättävän suuri merkitys.

Samalla asialla ollaan toisessakin kirjoituksessa: Be Competitive, Comply With Website Accessibility Standards on pitkälti firman mainospuhe (nurinkurisesti toteutettuna kehyksiin, aijai), mutta saavutettavuuden puolesta siinäkin todistetaan. ”By making sure that your goods, services and information are accessible to the 8-10 million disabled users of the web, you ensure that your company or organisation has access to a potentially profitable market. […] You should aim for the highest standards of website accessibility, and therefore take the lead. There are benefits for all waiting to be snatched up, and these can even help you to sustain a competitive advantage.” Kunpa vielä Suomessakin saataisiin aikaan aiheesta keskustelua.