Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Yhteisöllistä opiskelua

Verkko-oppimista on taas tutkittu, ja mikäs siinä, kyllä tähän maailmaan tutkimusta mahtuu. Yhteisöllisen verkko-oppimisen rakenteita -tutkimuksen kohteena oli kaksi avoimen yliopiston verkkokurssia, joiden tiimoilta analysoitiin opiskelijoiden asenteita yhteisöllistä ja verkko-opiskelua kohtaan, oppimismotivaatiota, yhteisöllistä tiedonrakentamista sekä opettajan ohjausrooleja. Kävi ilmi, että verkossakin opiskelijat ovat varsin heterogeenista sakkia, mutta silti kykeneviä samantasoisiin suorituksiin. Opettajan keskeinen rooli korostui nytkin. Kokonaisuudessaan tutkimus julkistetaan 25.1., jonka jälkeen sen voi lukea mm. avoimen yliopiston sivuilta.

Uutinen: Tutkimus verkko-oppimisesta valmistunut
Kutsu: Tutkimus verkko-oppimisesta julkistetaan

4 Comments

  1. Schizo-Janne

    Ai, ne sai vihdoinkin sen tutkimuksen valmiiksi. Vielä kun ongelmanasettelu olisi läpäissyt tieteellisen tutkimuksen kriteerit, niin voisi tuonkin ottaa tosissaan. Paras oli se, että tutkijat ja tutkimuskohteet olivat osittain yksi ja sama … Mutta kaipa tuostakin jotain saa irti.

  2. Schizo-Janne

    Niin unohtui nimimerkki.

    Nimim. Kyseisen tutkimuksen tutkijoiden munauksia, kirjoitusvirheitä, huolimattomuuksia ja muuta sen sellaista pari kuukautta oman työn ohella korjaillut

  3. Marjut

    Mikä minua eniten hämää, niin se, ettei tässäkään tutkimuksessa noiden alustavien tietojen perusteella tunnu löytyneen mitään uutta. Mutta en hutki enempää ennen kuin olen nähnyt koko tutkimuksen… Missähän viipyvät ne kaikki ne verkko-oppimisen vaikuttavuutta, ja etenkin työn ohella tehdyn opiskelun vaikuttavuutta tutkivat raportit?

  4. JP

    Veikkaan ao. tulosten olevan yrityssalaisuuksiakin – itse ainakin lukisin tuloksia vahvasti suodatettuina.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑