Tämän viikon sunnuntaivitonen (via) onkin vaikea. Hmm.

1. Ketä elossa olevaa, tunnettua, suomalaista naista ihailet ja miksi?
Politiikasta piittaamatta taidan ihailla Tarja Halosta. Tarja on paitsi punatukkainen, mikä on ehdottomasti plussaa, myös ilmeisen ennakkoluuloton, temperamenttinen ja oikeudenmukainen ihminen, joka antaa tekojen puhua puolestaan. Äänestäisin toistekin.

2. Ketä elossa olevaa, tunnettua, suomalaista miestä ihailet ja miksi?
Ja sitten mennäänkin ihan toiseen laitaan. Ihailen Ismo Alankoa varmaankin miehen karisman ja mittavan musiikillisen uran takia. Mukavakin se on.

3. Jos saisit päivän verran olla tällä hetkellä elossa oleva tunnettu henkilö, kuka haluaisit olla ja miksi?
Täytyy tunnustaa, ettei ole minkäänlaisia mielihaluja olla tunnettu. Mutta voisi kai sitä kokeilla viettää päivän Madonnana.

4. Kun olit pieni, piditkö esikuvanasi jotain tiettyä henkilöä, tunnettua tai tuntematonta?
Jos puhutaan esikuvista idoleina, niin niitä oli varmasti monia aina Neumannista alkaen. Mutta ehkä vähemmän idoli ja enemmän esikuva on aina jollain tasolla ollut Madonna.

Lisäys: Yön yli nukuttuani muistin, kuka oli lapsuuteni mieleenpainunein esikuva. Se oli tietenkin Safiiri! ”All irregularities will be handled by the forces controlling each dimension. Transuranic, heavy elements may not be used where there is life. Medium atomic weights are available: Gold; Lead; Copper; Jet; Diamond; Radium; Sapphire; Silver and Steel. Sapphire and Steel have been assigned.”

Hrr… kylmiä väreitä tulee vieläkin.

5. Jos sinut valittaisiin Vuoden Suosituimmaksi Naiseksi/Mieheksi, minkä toivoisit olevan syyn siihen?
Huikea esikoisromaani, joka kosketti kaikkia kansanosia ja ylitti kaikki aikaisemmat myyntiennätykset. Tai jokin yleishyödyllinen, käänteentekevä keksintö tai palvelu.

Tuulee.