Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Muutto edessä?

Tämänpäiväinen Iltalehti (r) tietää kertoa sen, minkä jokainen tajuaa vain kurkistamalla ikkunasta ulos:

”- Nyt koettu talvi on tyypillinen esimerkki tulevasta. Tiedossa on aina vain enemmän sateita ja huomattavasti korkeampi lämpötila talvisaikaan, [Ilmatieteen laitoksen johtaja] Taalas toteaa.

Tulevaisuudessa supisuomalaisen pakkastalven turmioksi koituvat kasvihuoneilmiön aiheuttamat ilmastonmuutokset. Tämän talven leudon ilman ovat sen sijaan aiheuttaneet toistuvat matalapaineet. Lopputulos on kuitenkin sama.

– Etelä-Suomessa tulee olemaan samanlainen ilmasto kuin Pohjois-Saksassa tällä hetkellä. Lapissa on sitten sellaiset olot, joihin ollaan ennen totuttu maan eteläosissa.

Taalaksen mukaan muutoksen nopeus riippuu siitä, kuinka paljon ihmiset tulevat päästämään hiilidioksidia ilmakehään jatkossa. Tulevina vuosina, viimeistään parissa vuosikymmenessä, talvet saattavat muuttua täysin.”

En ole koskaan käynyt Lapissa. Seuraavaksi ilmeisesti pitää ryhtyä valmistelemaan muuttoa sinne. -kele.

2 Comments

  1. JP

    Sodankylän tulevissa esikaupungeissa tavataan :)

  2. Mervi

    Lapissa on ihan kivaa, paitsi jos on jotakin saksalaisia turisteja vastaan. Niin ja savolaista kissaa sinne ei kannata viedä, ainakaan Pallaksen pelottavaääniset linnut eivät olleet erityisen ihastuneita kissan läsnäoloon (ja kissaparka pelkäsi kuin taivaan putoamista niskaan). Mutta muuten suosittelen lämpimästi. Paitsi että siellä on hyttysiä. Ja mäkäräisiä ja polttiaisia. Ja napajäätiköt varmaan sulaa niskaan… :)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑