Kun meillä testataan hiljaisia vaunuja junissa, ollaan rapakon takana sen verran suivaantuneita kännykkään pälättävistä kanssaeläjistä, että tarjolla on jo kännykättömiä, erillisellä puhelinkopilla varustettuja ravintoloitakin, kertoo Cell-Phone Shushing Gets Creative -uutinen. Ei yhtään huono idea. Society for HandHeld Hushing (pdf) on sekin kuulemma saanut jopa suomenkielisen käännöksen – mutta kenen toimesta?

Vaan mikä avuksi niille kännykkään puhujille, jotka pelkäävät saavansa toisten vihat päälleen? Tekstiviestit tietenkin! ”[…] if people really are concerned about the prevalence of voice, they should start adopting text as an alternative to it. Because it’s a critical-mass issue – enough people have to start using it that it becomes an alternative to voice.”

Eh, paitsi että idea ei ole kovin tuore näin suomalaisittain katsottuna, niin eiköhän pian löydy niitäkin, jotka kiipeilevät seinille kaikesta tekstiviestimiseen liittyvästä piipityksestä ja näppäinten napsunnasta. Olkaamme siis kaikki hengittämättä hiljaa, niin hyvä tulee.