Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Saavutettavia hankkeita

Helsingin yliopistossa on käynnistetty hanke toimintaympäristön esteettömyyden kehittämiseksi, ja hankkeen puitteissa yliopisto hakee parhaillaan suunnittelijaa huolehtimaan mm. hankkeen käytännön toteutuksesta, raportin laatimisesta ja esteettömyyttä koskevan verkkosivuston tuottamisesta. Kyseessä on siis isompi juttu kuin ”vain” verkkopalveluiden saavutettavuus, mutta yhtä kaikki odotan mielenkiinnolla minkälainen sivusto aiheesta tuotetaan – mikäli se on julkinen.

Nimenomaan saavutettaviin verkkopalveluihin on sen sijaan keskittynyt Selko-e-projekti, jonka päämääränä on löytää ja kokeilla ratkaisuja sekä malleja, joiden avulla verkottuvaan kansalaisyhteiskuntaan osallistuminen olisi mahdollista kaikille. Projektin puitteissa on juuri julkaistu Tietokone iloksi ja avuksi -opas (pdf), joka on tarkoitettu tutustumismateriaaliksi tietokoneiden ja internetin maailmaan. Saavutettavuuden nimissä jäin kyllä miettimään miksi opas on pdf-muotoinen… Muistin virkistykseksi: Adobe Acrobat Accessibility Techniques.

1 Comment

  1. Schizo-Janne

    Mitenkään sen enempää kyseistä asiaa kommentoimatta, on vaan mainittava, että joillekin saavutettavuus on aivan sama kuin aikaisemminkin tehty juttu, mutta vanhaan vaan lisätään sopivissa sanakäänteissä sana ”saavutettavuus” ja sen johdannaiset.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑