Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Tyhmä kysymys

Ihan siis vaan juolahti mieleeni tässä sähköpostien kanssa painiessa, että keitä ovat ne ihmiset, joita miellyttävät html-muotoillut sähköpostit ja uutiskirjeet? Ilmoittautukaa heti! Minun puolestani moiset voisi heittää romukoppaan yhdessä shamppajavispilän, sukkahousujen, firman kehittämispäivien ja flash-introjen kanssa.

6 Comments

  1. Pete

    Sikäli kuin kysymys ei ollut pelkästään retorinen, niin vastaan: ainakin teini-ikäistä tytärtäni kaikesta päätellen miellyttävät nimenomaan html-muotoillut sähköpostit ja kaikenlainen flash-meininki. Verkosta kun on tullut aika paljolti viihdeväline. Siis yhtä lailla viihdeverkko kuin tietoverkko. Itselleni on kyllä jokseenkin sama onko email-viesti html:ää vai pelkkää tekstiä.

  2. Pete

    Ai niin, unohtui: hyvää syntymäpäivää!?

  3. Marjut

    Syntymäpäivää? Ei sentään, kyllä yksi kerta vuodessa riittää…

    Kysymys oli enemmän retorinen, mutta toki siihen saa vastata. :-) Ottaa vaan aika mahtavasti päähän saada ”upeasti” muotoiltuja viestejä, joista virusturva plokkaa pois kuvat ja mahdollisesti koko viestin. Harvoin niillä kuvilla on edes muuta kuin jotain koristeellista arvoa, mutta poikkeuksetta html-muotoilut kasvattavat viestin kokoa – turhaan.

  4. Aki Björklund

    Mikäs vika plain old HTML:ssä nyt on? Kokoero on minimaalinen tekijä nykyisten yhteyksien aikana.

    Kuvaviittaukset HTML-sähköpostissa on asia erikseen. Niitä kun ei roskapostin pelossa moni päälle kytke, joten sähköpostin on oltava lukukelpoinen myös ilman kuvia. Monien kaupallisten uutiskirjeiden kohdalla näin ei ole.

  5. Marjut

    Meillä ainakin html-muotoillut meilit saavat virusturvan vinkumaan, ja sitten toisekseen kaikki webmailit eivät niitä ymmärrä. En millään jaksa yrittää tavata varsinaista viestiä sieltä html-koodihässäkän seasta, joten pahimmassa tapauksessa koko viesti menee roskiin sellaisenaan. Kolmanneksi vielä luen toisinaan meilejä myös kännykällä, jolla yhteydet eivät päätä huimaa, eikä viestin näyttämiskyky liioin. Eiköhän tässä näitä perusteluja jo ole…

  6. --------

    Monessa email ohjelmassa on mahdollisuus sallia tiettyjen viestien kuvat mitkä haetaan, muiden viestien kuvia ei haeta.

    Sekä usein lähetetään html + tavallinen viesti, jos ohjelma ei tue tai html on kytketty poispäältä, niin näytetään viesti normaalina tekstinä, jolloin sitä ei tarvitse tavata html koodin seasta.

    Kyllä virusturvassa on jotain vikaa, jos se vinkuu ja paukkuu viruksettomista html viesteistä.

    Itselleni tulee useita html viestejä, kuten kauppojen tarjouksia, päivänuutisia jne…. jos viestit lähetettäs vain tekstimuodossa, niin vaikeemmas ja sekavemmas menisi.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑