Maailman tohtorivahvuus lisääntyy parin tulevan viikon aikana jälleen ainakin kolmella käytettävyysaiheisella väitöksellä.

Leena Eronen väittelee tulevana perjantaina, 26.11., aiheesta User Centered Design of New and Novel Products: Case Digital Television. Väitöskirja tarkastelee käyttäjäkeskeistä suunnittelua ns. uuden sukupolven tuotteiden kannalta ja sen tarkoituksena on kokeilla menetelmiä, joilla löydetään tulevaisuuden käyttäjätarpeita sekä näyttää esimerkkejä tulevaisuuden palveluista. Katso myös väitöstiedote (doc); itse väitöskirja tulee verkkoon vähän myöhemmin.

Joulukuun 3. päivänä on tungosta, kun sekä Katja Battarbee että Harri Kiljander väittelevät: ensinmainittu TaiKissa, jälkimmäinen Ota-Onnelassa. Väitöskirjojen otsikot ovat Co-experience: understanding user experiences in social interaction (Battarbee) ja Evolution and Usability of Mobile Phone Interaction Styles (Kiljander). Battarbeen väitös on jo saatavana verkosta, Kiljanderilta sen sijaan vain väitöstiedote (doc).